Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση Νίκα για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δηλώσεις Νίκα για τον Καλαματιανό υποψήφιο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σε συνέχεια της προτάσεως από την Κυβέρνηση ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας του συμπατριώτη μας Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, τα εξής προς τους δημοσιογράφους:

«Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι με πρόταση της Κυβέρνησης, ο συμπατριώτης μας, ο φίλος μας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπως γνωρίζετε, είναι γέννημα - θρέμμα της πόλης της Καλαμάτας, έζησε εδώ για πολλά χρόνια και είχαμε την τιμή να πάμε μαζί του σε σχολεία της πόλης, είμαστε ίδια γενιά άλλωστε, να πάμε μαζί του σε φροντιστήρια, να εκτιμήσομε το χαρακτήρα του, την εργατικότητά του, τις ικανότητές του και το ήθος του.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο νέος Πρόεδρός μας, με την ψήφο της Βουλής των Ελλήνων από σήμερα, γνωρίζετε ότι αγαπάει ιδιαίτερα την Καλαμάτα κι ενημερώνεται καθημερινά – και αυτό δεν είναι υπερβολή – για τα προβλήματα τα οποία έχουμε εδώ και για την πορεία μας ως πόλη και ως περιοχή.

Ως Δήμαρχος, είχα την τύχη να συνεργασθώ μαζί του και να βοηθηθώ για σημαντικά έργα της πόλης, όπως είναι:

1) Η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Βασιλέως Γεωργίου, αυτού του στρατηγικού δρόμου για την πόλη

2) Η χρηματοδότηση για τους δυο μεγάλους, τους καινούργιους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, ο ένας είναι στην οδό Ευαγγελιστρίας και ο άλλος είναι στην οδό Μπιζανίου.

Με δικές του παρεμβάσεις έγιναν όλα αυτά κι είμαι βέβαιος ότι η πόλη θα συνεχίσει να έχει την αρωγή του σε όλα τα επίπεδα.

Χθες το βράδυ, γύρω στις 23.00, επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του και μου υποσχέθηκε ότι - εκτός απροόπτου – στις 23 Μαρτίου, την ημέρα που θα γιορτάζομε την απελευθέρωση της πόλης και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, ο νέος Πρόεδρός μας θα είναι μαζί μας, για να συνεορτάσομε το μεγάλο αυτό γεγονός.

Εύχομαι – και είμαι βέβαιος ότι εκφράζω όλους τους Καλαματιανούς, όλους τους Μεσσήνιους – να έχει μία καλή θητεία, για το καλό του κράτους και του έθνους μας. Είμαι βέβαιος ότι θα διαθέσει όλες τις ικανότητες και τις δυνάμεις του για το γενικό καλό και την πρόοδο.

Τέλος, επιθυμώ να εκφράσω ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση, διότι στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου τιμά την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία».