Παπαθεοδώρου σε Φίλη: Σας συνιστώ άμεσα ταχύρρυθμα μαθήματα ωρολογίου προγράμματος του σχολείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδιάβαστος “πιάστηκε” στο θέμα των ωραρίων των δημοτικών σχολείων ο Υπουργός Παιδείας. «Δεν είναι δυνατόν Υπουργός Παιδείας να μην ξέρει πότε τελειώνουν τα δημοτικά σχολεία» τόνισε ο Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Φίλη.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpptheod%2Fposts%2F1709765659265656&width=650″ width=”650″ height=”525″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρία Υπουργέ, κύριε Υπουργέ, σας άκουσα με μεγάλη προσοχή και θα ξεκινήσω με τρεις παρατηρήσεις εν είδει προοιμίου.

Η πρώτη παρατήρηση: Σας συνιστώ άμεσα ταχύρρυθμα μαθήματα ωρολογίου προγράμματος του σχολείου. Σας διαβάζω από την τοποθέτησή σας: «Στα δημοτικά ενιαίου τύπου σήμερα σχολούν τα παιδιά στις 12.15΄». Αυτό δεν είπατε; Λάθος, κύριε Υπουργέ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Εσείς κάνετε λάθος.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Το είπατε προηγουμένως και αναζητήστε το στα Πρακτικά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Τα κλασικά δημοτικά τελειώνουν στις 12.15΄ και τα ΕΑΕΠ στις 14.00΄.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Μπράβο, κύριε Υπουργέ! Μην το ξαναπείτε όμως, γιατί εγώ το εμπέδωσα. Το άκουσαν και όλοι οι εκπαιδευτικοί και απλά μειδιούν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Σοβαρευτείτε, κύριε Παπαθεοδώρου.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Θα σας πω, κύριε Υπουργέ, ποιος πρέπει να σοβαρευτεί. Θα σας πω ποιος πρέπει να σοβαρευτεί!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Σήμερα τα δύο τρίτα των σχολείων…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Παρακαλώ πολύ, κύριε Υπουργέ, ακούστε το.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Υπουργέ, μην διακόπτετε τον ομιλητή. Μετά θα μιλήσετε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Δεν είναι δυνατόν Υπουργός Παιδείας να μην ξέρει πότε τελειώνουν τα δημοτικά σχολεία, κύριε Υπουργέ. Είναι απαράδεκτο!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Είστε γελοίος!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να το πάρει πίσω, κύριε Πρόεδρε και να βγει από τα Πρακτικά!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Κύριε Υπουργέ, σας το ανταποδίδω. Σας το ανταποδίδω, γιατί θα πρέπει να μάθετε ότι στις 12.30΄ σταματούν τα σχολεία Α΄ Δημοτικού. Κατόπιν, οι άλλες τάξεις, κύριε Υπουργέ, είναι στις 13.20΄.

Κατόπιν, κύριε Υπουργέ, η Ε΄ και η ΣΤ΄ Δημοτικού είναι στις 13.45΄. Αν δεν το έχετε μάθει μέχρι τώρα, κατανοώ γιατί γίνεται όλο αυτό που κάνετε. Πάμε παρακάτω.

Όσον αφορά τα ολοήμερα, εγώ δεν θα μπω στη διαμάχη την οποία είπατε προηγουμένως, αλλά θέλω να καταλάβετε κάτι και να το πείτε στον κόσμο. Να πείτε στον κόσμο, κύριε Υπουργέ: «Δεν έχω εκπαιδευτικούς. Δεν έχω από τα ΕΣΠΑ. Έχω το ένα έκτο από τα περσινά ΕΣΠΑ. Επομένως, δεν έχω εκπαιδευτικούς για τα σχολεία. Και αυτό που κάνω είναι ότι καταργώ, λοιπόν, τα ΕΑΕΠ, που τελείωναν στις 14.00΄, δεν έχω εκπαιδευτικούς και βάζω όλα τα σχολεία να λειτουργούν μέχρι τις 13.15΄». Αυτό θα πρέπει να πείτε στον κόσμο, κύριε Υπουργέ.

Τρίτον, έχετε μιλήσει πολλές φορές για τις προσλήψεις που θα κάνετε. Θα πρέπει να πείτε την αλήθεια σε αυτούς που περιμένουν, στους αναπληρωτές, ότι προσλήψεις δεν θα έχει, κύριε Υπουργέ, φέτος. Και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι άνθρωποι οι οποίοι τρέφουν ακόμη προσδοκίες.

Γιατί, ξέρετε κάτι; Όταν σας άκουσαν να μιλάτε προηγουμένως, απλούστατα διερωτήθηκαν σε ποιον κόσμο ζείτε. Σε ποιον κόσμο ζείτε, όταν πραγματικά κάνετε λάθος ακόμα και στο ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου. Σας εύχομαι, λοιπόν, να μαζέψετε το σχολείο, να φτιάξετε αυτόν τον ενιαίο τύπο που θέλετε για το ολοήμερο μέχρι τις 13.15΄,αλλά δείτε ποιες είναι οι ανάγκες των σχολείων.

esos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο