Συναυλία «Από τη Μπελ Επόκ στον Α΄Παγκοσμιο πόλεμο» | Τρίπολη, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Δεκεμβρίου 12, 2018
Το 1914 είναι το έτος έναρξης ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε μέχρι το 1918. Κάθε χρόνος του πολέμου ενέπλεκε και περισσότερα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και τα Μικρασιατικά παράλια.

Ο Α'ΠΠ σχολιάστηκε από πληθώρα καλλιτεχνών και άφησε βαθιά ίχνη σε όλους τους τομείς, από τη λογοτεχνία και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η επέτειος των 100 χρόνων βρίσκει όλη την Ευρώπη να τιμά τα θύματα και να ανασύρει μνήμες, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια και πρόκειται να διαρκέσουν έως την εκατονταετηρίδα της λήξης του πολέμου, το 2018.

Με αυτή την αφορμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει τη παράσταση - συναυλία,αναδεικνύοντας το γεγονός μέσα από τη μουσική (έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) αλλά και το λόγο. Στην παράσταση – συναυλία θα συνυπάρξουν η μουσική, ο λόγος και η εικόνα. Ο συνδυασμός των τριών τεχνών θα μεταφέρει το θεατή στα γεγονότα της περιόδου και παράλληλα θα αναδείξει την καλλιτεχνική δράση της εποχής.

Για τη παράσταση συνεργάστηκαν κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη μουσική και το θέατρο όπως ο Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, στον αφηγηματικό λόγο η ηθοποιός Αλεξάνδρα Λέρτα μέσα από τα κείμενα του Γιάννη Φίλια, ενώ τη σκηνοθετική ματιά αλλά και την κατασκευή βίντεο Artέχει αναλάβει ο Μένος Δελιοτζάκης. Τα μουσικά έργα συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. 

«Από τη Μπελ Επόκ στον Α΄Παγκοσμιο πόλεμο»

Συναυλία Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο 1914 - 2018 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου - Μαλιαροπούλλειο θεατρο 20:30

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia