Ο προπονητής της ομάδας μας Στάικος Βεργέτης, στάθηκε στην αντίδραση μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο ΑΣΤΕΡΑΣ από τον Παναθηναϊκό και μίλησε για την ανάγκη γρήγορης ανασυγκρότησης.

"Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, αναλύσαμε σωστά τον αντίπαλο και στα πρώτα 23 λεπτά ήμασταν καλύτεροι, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα χάνοντας κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουμε εμείς το σκορ. Βρεθήκαμε να τρώμε ένα "κρύο" γκολ από την πρώτη στατική φάση του Παναθηναϊκού, γεγονός που μας αποσυντόνισε σε κάποιο βαθμό, μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Έχουμε πει πως όταν παίζουμε με κάποιους μεγάλους αντιπάλους ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεχθείς το γκολ και πρέπει να συνεχίζουμε το ίδιο συγκεντρωμένα, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι, να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Εμείς ανεβάσαμε την ομάδα με σκοπό να ξαναμπούμε στο παιχνίδι και μείναμε ανοικτοί πίσω, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός και ήρθε αυτό το σκορ. Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να ανασυνταχθούμε, να οργανωθούμε, να δουλέψουμε για το ματς που έρχεται και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια".

Η επίτευξη του πρώτου γκολ από τον Παναθηναϊκό ήταν καθοριστική;

"Δυστυχώς έτσι είναι, βλέποντας την αντίδραση της ομάδας μας μετά από αυτό το γκολ. Το εξηγεί η εικόνα. Η ομάδα έχασε τον ρυθμό, την ροή, την ένταση που είχε μέσα στο αγώνα από την ώρα που δέχθηκε αυτό το γκολ".

Υπήρξε κάτι που δεν βγήκε από τα σχέδια σας;

"Βλέποντας τα πρώτα 23 λεπτά του αγώνα - μέχρι δηλαδή την στιγμή που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ – η ομάδα μπήκε με προσανατολισμό, έχοντας διαβάσει το αντίπαλο και θεωρώ ότι πετύχαμε σε ότι αφορά την προετοιμασία μας για αυτό τον αγώνα. Δεν φάνηκε μέχρι εκείνο το σημείο ότι υστερούσαμε σε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, ούτε στα μαρκαρίσματα μας, ούτε υπήρξε κάποιο στοιχείο ανωμαλίας στη διάταξη. Για αυτό λέω πως ετοιμαστήκαμε καλά, διαβάσαμε καλά και τοποθετηθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκαμε σωστά στο γήπεδο, απλά αυτό που κατακρίνω κατά μια έννοια είναι η άσχημη αντίδραση της ομάδας μας όταν δέχθηκε το γκολ. Ήταν ένα σοκ για την ομάδα που δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει".

Θα αλλάζατε κάτι τώρα στα σχέδια σας;

"Και να ήθελα να πω ότι θα άλλαζα κάτι, σίγουρα δεν θα το αναφέρω διότι μιλάμε για παιδιά που έπαιξαν, αγωνίστηκαν και δεν είναι σωστό. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι η ομάδα έτσι όπως μπήκε στο γήπεδο να αγωνιστεί και βλέποντας μέχρι το γκολ που δεχθήκαμε την εικόνα της ομάδας δεν ήταν άστοχη η επιλογή προσώπων που έπαιξαν. Τώρα από εκεί και πέρα, βλέποντας και αναλύοντας τον αγώνα μπορείς να πεις πως εκεί έσφαλα. Η αίσθηση που έχω αυτή τη στιγμή είναι αυτή".

Ποια θα είναι η επιτυχία στα πλέι οφ;

"Αυτό θα απαντηθεί όταν τελειώσει αυτό το μίνι πρωτάθλημα ώστε να δούμε αν αξίζαμε κάτι καλύτερο και δεν το πετύχαμε. Αν δούμε στην πορεία ότι η ομάδα δεν παρουσιάσει καλή εικόνα, δεν πάρει τα ανάλογα αποτελέσματα σαφώς και θα είναι αποτυχημένη. Θα μας το δείξουν οι αγώνες".

Τι έφταιξε μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού;

"Αυτό που πιστεύω ότι έφταιξε μετά το πρώτο γκολ είναι η ταχύτητα του Παναθηναϊκού και η επιθετική του μετάβαση. Αυτό το είχαμε επισημάνει, το είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις και για αυτό το λόγο βάλαμε δύο γρήγορα μπακ για να μπορέσουμε και εμείς να δώσουμε ταχύτητα σε αυτή τη διείσδυση των παικτών".

Ποια ήταν η σκέψη της επιλογής των δύο κεντρικών αμυντικών για αυτό το παιχνίδι;

"Ήθελα δύο στόπερ που να μπορούν να κατεβάσουν την μπάλα και να είναι πιο ψύχραιμοι στην πίεση που ασκεί ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα, ήθελα ανέβασμα του ενός από τους δύο στόπερ πάνω στον παίκτη που παίζει στον άξονα, είτε στον Ζέκα είτε στον Νίνη και θεωρώ ότι αυτοί οι δύο το κάνουν καλύτερα".

Τελευταία τροποποίηση στις 23 Μαϊος 2015 %00:%Μάι

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Μάι

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 19 Μάι

  ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ψαρών 18

  08:00-14:00 &17:00-08:00 (Επ.) τηλ.:  2721086245

 • 19 Μάι

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 19 Μάι

  ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Παπανδρέου Γεωργίου 45

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2741076210

 • 19 Μάι

  ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΣΠΑΡΤΗ | Αγίου Νίκωνος 47

  08:00-08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731023575

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia