ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠέτρος Τατούλης: Nα μην ξεπερνούν τα 2000 άτομα oι προσφύγες που...

Πέτρος Τατούλης: Nα μην ξεπερνούν τα 2000 άτομα oι προσφύγες που θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ,Πέτρος Τατούλης για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Αρκαδία αλλά και γενικά στην Πελοπόννησο.

Οι ενοικιασμένοι χώροι στη ΒΙΠΕ ήδη ετοιμάζεται από το ΓΕΑ για την εγκατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι όπως λένε οι πηγές μας πολύ σύντομα θα βρίσκονται στην Τρίπολη, οι βιομήχανοι της Τρίπολης που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να δημιουργηθεί καταυλισμός μέσα στη βιομηχανική ζώνη.

“Δεν πρόκειται να έρθουν παραπάνω από 2000 πρόσφυγες συνολικά σε όλη την Πελοπόννησο. Υπήρξαν κάποιες κινήσεις και ακούστηκε αριθμός 1500 προσφύγων για την Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει.

 Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο παραμονής των προσφύγων στην Πελοπόννησο ανέφερε:” Ο χρόνος που έχουμε συμφωνήσει είναι από 6 έως 9 μήνες και το ανώτερο έως 12 μήνες.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως στη συμφωνία μας αναφέρεται ξεκάθαρα, πως μιλάμε για προσωρινή και όχι μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο.””Χωρίς τα συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πρόσφυγας  και το τονίζω πως μιλάμε ξεκάθαρα μόνο για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες  στην Πελοπόννησο”, ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούλης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η περιφερειακή αρχή ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτη χώρου στη ΒΙΠΕ, ανέφερε ότι δεν είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να συνομιλεί με ιδιοκτήτες χώρων .
Τέλος, έκανε γνωστό πως από αύριο θα βγει προκήρυξη για την σίτιση και τις άλλες ανάγκες που χρειάζεται να καλυφτούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο