Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το Διακρατικό Έργο Creative@Hubs στην 87η ΔΕΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τους τέσσερις  Δημιουργικούς Κόμβους που αναπτύχθηκαν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.  

Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ΔΕΘ (Περίπτερο 17 / Κιόσκι 5) το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 4 ετών υλοποίησης του έργου, αλλά και την ευκαιρία να δικτυωθεί και να συνεργαστεί με δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ).

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 72 εργαστήρια-σεμινάρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων με περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες, και πραγματοποιήθηκαν αποστολές ανταλλαγής τεχνογνωσίας των διαχειριστών των κόμβων αλλά και αποστολές Β2Β των ενδιαφερόμενων μικρομεσαίων δημιουργικών επιχειρήσεων με πάνω από 30 συμμετοχές.

Επιπλέον αναπτύχθηκε πλήρες υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες διαθέσιμο σε όλους μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του έργου με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και δικτύωσης (https://creativehubs.cti.gr/home). Αρκετές είναι ακόμα οι δράσεις στο πλαίσιο του έργου, για τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.

Οι τέσσερις Δημιουργικοί Κόμβοι θα βρίσκονται στο Περίπτερο: 17 / Κιόσκι: 05

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με 46 αγωνιστικές συμμετοχές, αδρεναλίνη και πλήθος θεατών ολοκληρώθηκε η 24η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουλίου

Σαράντα έξι οδηγοί με τα πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα τουςσυμμετείχαν στην 24η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίουπου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Αθλητικό Σωματείο ‘ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – START LINE’ υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, στις 12 και 13 Ιουλίου και προσμετράται στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Οδηγοί, θεατές και φίλοι του

Κastraki Open Air Festival στο Καστράκι Μελιγούς

Για τρίτη σερί χρονιά είμαστε στην ευχάριστη να σας...

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 13 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 13 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας και κατηγορία κινδύνου 3 στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

LIVE | Ημέρα Μνήμης για τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ στο Λεωνίδιο

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η οικογένεια του Τάσου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ