Ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δημοσιογράφων για τη δίκη του Τζούλιαν Ασάνζ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων διοργανώνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, δύο διαδικτυακές ενημερώσεις σχετικά με τη δίκη του Τζούλιαν Ασάνζ, τις δικαστικές εξελίξεις και τα νομικά επιχειρήματα της υπόθεσης με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των δημοσιογράφων αλλά και της κοινής γνώμης ενόψει των δικαστικών ακροάσεων ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Βασιλικό Δικαστήριο του Λονδίνου στις 20 και 21 Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπερασπιστικής ομάδας των δικηγόρων του Ασάνζ, η οποία εργάζεται σε συντονισμό με την Διεθνή (IFJ) και την Ευρωπαϊκή (EFJ) Ομοσπονδία Δημοσιογράφων:

«αυτές οι διαδικασίες είναι κομβικής σημασίας καθώς θα καθορίσουν εάν ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει την ευκαιρία να αμφισβητήσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόρριψη της προσφυγής του –η οποία θα μπορούσε να συμβεί την ημέρα της ακρόασης ή εντός λίγων ημερών– θα σήμαινε την εξάντληση όλων των νομικών οδών εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό θέτει τον Τζούλιαν Ασάνζ σε άμεσο κίνδυνο αναγκαστικής έκδοσης στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο ποινής φυλάκισης έως και 175 ετών και σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω άδικων συνθηκών δίκης και κράτησης».

Η ενημέρωση θα επικεντρωθεί σε τέσσερα κύρια θέματα: το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και της έκφρασης, το πολιτικό αδίκημα και τις διώξεις με πολιτικά κίνητρα, καθώς και τον πραγματικό κίνδυνο βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης του Ασάνζ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο