Οι 3 οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» στο 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης παρευρέθηκαν και μίλησαν στο 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου.

Πρόκειται για τον ιστορικό και επιτυχημένο θεσμό του ετήσιου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών των δύο χωρών που διοργάνωναν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) από το 1982 και αναβίωσε φέτος στην πόλη του Ηρακλείου.

Κυρίαρχη θεματολογία κατά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου ήταν ο Αθλητικός Τουρισμός, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», που θα γίνουν στην πόλη το Σεπτέμβριο του 2023, και τα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία.

Στο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση, τόνισε αναφορικά με τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023»: «Επιτρέψτε μου να σταθώ στη ζωτική, για την τοπική και εθνική ανάπτυξη, ενότητα του Αθλητικού Τουρισμού, επ’ ευκαιρίας της διεξαγωγής και των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» σε εννέα μήνες στο Karteros Beach Sports Center, τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις που δημιουργήσαμε σε ελάχιστο χρόνο κι είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως και αυτό επιδιώκουμε και για τη χώρα μας, αυτά τα 3,5 χρόνια που ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού.

Αρχής γενομένης από πέρσι τέτοιο καιρό, οπότε μαζί με την ΕΟΕ και τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου αναλάβαμε τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, αξιοποιούμε και ενισχύουμε τη δυναμική του τόπου, καλλιεργώντας κουλτούρα αθλημάτων όλων των σπορ – δημοφιλών και λιγότερο διαδεδομένων – στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Στο Karteros Beach Sports Center, εκεί που θα χτυπήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο η «καρδιά» της Μεσογείου με τους Παράκτιους Αγώνες, έχουμε ήδη φιλοξενήσει μια σειρά από αθλητικά γεγονότα, με κορυφαία τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων, με τη συμμετοχή 64 ομάδων και περίπου 1.200 αθλητών, προπονητών και συνοδών.

Η κατασκευή των σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Καρτερό, πέραν της εθνικής αναγκαιότητας για να έχουν το σπίτι τους οι εθνικές μας ομάδες παράκτιων αθλημάτων, ενισχύουν την επισκεψιμότητα και την απασχόληση, προσελκύουν την τοπική κοινωνία στην ενασχόληση με όλα τα αθλήματα και παρακινούν τους επισκέπτες από το εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν τις μεγάλες διοργανώσεις που υλοποιούμε.

Μόνο τον περασμένο, πάνω από 5.000 μαθητές από σχολεία του νομού, σε πρόγραμμα που υλοποιήσαμε με συνεργασία των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν το Karteros Beach Sports Center και ήρθαν σε επαφή με τα παράκτια αθλήματα».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης έδωσε αναλυτικά στοιχεία και λεπτομέρειες για τη μεγάλη συνάθροιση των κορυφαίων αθλητών των σπορ παραλίας και άμμου της Μεσογείου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Κρήτη και τόνισε:

«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και σε συνεχή συνεννόηση με τη Διεθνή Ένωση Μεσογειακών Αγώνων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν υψηλού επιπέδου παροχές στους φιλοξενούμενούς μας και να διαφημίσουν το Ηράκλειο και την Κρήτη ως τον ιδανικό αθλητικό προορισμό».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης προσκάλεσε όλους τους σύνεδρους να επισκεφτούν το Σεπτέμβριο του 2023 για τη μεγάλη γιορτή της Μεσογείου στο Karteros Beach Sports Center, αλλά και στις 4-5 Μαρτίου στο μεγάλο δρομικό αγώνα Karteros Run.

Στο συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου Πέτρου Λινάρδου, μίλησαν, μεταξύ άλλων, πολλά επίλεκτα μέλη της ελληνικής και αθλητικής δημοσιογραφίας και επίσης: ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, η εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κάλλη Χατζηιωσήφ, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, Παναγιώτης Φελούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Φ. Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ο Πρόεδρος της Cycling Greece, Γιώργος Λεβεντάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο οικοδεσπότης του Συνεδρίου, Αντώνης Παπουτσάκης.

Επίσης μίλησε ο κάτοχος δύο παγκόσμιων μεταλλίων στο άλμα εις ύψος Κυριάκος Ιωάννου, ενώ βραβεύτηκαν ο γιος του Πέτρου Λινάρδου, Νίκος Λινάρδος, μέλος της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 1987 και ο φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 στα 400 μ. με εμπόδια, Σταύρος Τζιωρτζής.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΕΜΑ στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων, Νταβίντε Τιτζάνο θα βρίσκεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση θα συμμετάσχουν σε διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου. Η διεθνής αντιπροσωπεία και η ελληνική πλευρά θα συζητούσαν διεξοδικά την πορεία της προετοιμασίας των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», καθώς κι άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανάπτυξης του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

WhatsApp Image 2022 12 01 at 10.36.42

WhatsApp Image 2022 12 01 at 10.36.43

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο