Τα πορίσματα της πρώτης Εθνικής Έκθεσης από το διακρατικό πρόγραμμα “MotivAction”

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συμμετοχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας στις εργασίες του διακρατικού προγράμματος “MotivAction” στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, παραλήφθηκε η πρώτη «Εθνική Έκθεση» που αφορά στην Ελλάδα με τα πορίσματα των ερευνητών.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια εκτενή αναφορά στο υπάρχον κανονιστικό και οργανωτικό πλαίσιο στα ζητήματα χειραγώγησης αγώνων, τους φορείς που εμπλέκονται και συνεργάζονται για τον σκοπό αυτό, τις πολιτικές αλλά και τα εργαλεία που εφαρμόζονται για την υποβολή καταγγελιών χειραγώγησης στην Ελλάδα.

Από τις εργασίες του προγράμματος, όπως πραγματοποιήθηκαν μέσω κλειστών ομάδων συνεντεύξεων στις οποίες έλαβαν μέρος αθλητές από πέντε ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ , πόλο, χάντμπολ), προπονητές και διαιτητές, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης για τα κανάλια υποβολής αναφορών καθώς δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά στην αθλητική κοινότητα, αλλά και η ανάγκη πληροφόρησης τόσο για την πορεία των αναφορών και όσο και της διαδικασίας αξιολόγησής τους.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ζητήματα όπως η οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού που τους καθιστά ευάλωτους σε προσεγγίσεις χειραγώγησης, όπως και η σημασία του να γνωρίζουν που να απευθυνθούν για να τις καταγγείλουν. Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε πως η ανωνυμία του καταγγέλλοντα είναι ζωτικής σημασίας για έναν τέτοιο μηχανισμό αναφοράς.

Τα συμπεράσματα του εν λόγω προγράμματος επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των δράσεων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης προς την αθλητική κοινότητα, που αποτελούν κορμό της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από το 2021. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα που είναι σε φάση σχεδιασμού και θα δοθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα θα συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και προστασία του αθλητικού κινήματος από περιστατικά χειραγώγησης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
00:03:38

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024» στην Τρίπολη (vid)

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής...

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (...

Απολογισμός έργου των πρώτων εκατό ημερών της νέας Δημοτικής αρχής

          Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.           «Ότι είπαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορινθίων και στη συνέχεια ανέλυσε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.           Συγκεκριμένα:
Μετάβαση στο περιεχόμενο