Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Kαιρός: Νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tοπικές νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αναμένονται για σήμερα (10/10).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 27, στη Θεσσαλία από 14 έως 30, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 15 έως 25, στην υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 27, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 27 και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξαίρεση τα ανοικτά του Θερμαϊκού και τις Σποράδες όπου οι άνεμοι έως το πρωί θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενώπιος ενωπίω με τους μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου ο Δήμαρχος Σπάρτης

Μια χαλαρή αλλά ενδιαφέρουσα και πολύ ουσιαστική συζήτηση είχε...

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου– Έργα και τουρισμός στο επίκεντρο

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου. Στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα, τόσο τεχνικού χαρακτήρα όσο και στρατηγικής σημασίας για την παρουσία και τη δυναμική της Περιφέρειας στο πεδίο του τουρισμού. Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, εγκρίθηκαν αποτελέσματα διαγωνισμών για

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της ΠΕ Αρκαδίας, κατά την αντιπυρική περίοδο 2025

Με απόφαση που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μανδρώνης απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και την οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ, εντός των περιοχών που αποτυπώνονται και στους αναρτημένους χάρτες της Δ/νσης Δασών ΠΕ Αρκαδίας (ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ), καθ’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ