Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντάται την Παρασκευή στην Τρίπολη με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο

Μαρτίου 30, 2023
Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα έχει στην Τρίπολη, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος θα έλθει στην έδρα της Περιφέρειας επικεφαλής κλιμακίου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με θέματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου, τόσο της απερχόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, όσο και της νέας 2021 – 2027.

Οπως διαπιστώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 ιδιαίτερα όσον αφορά στα σχέδια ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), στις στρατηγικές ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), αλλά και στα προγράμματα για τον κοινωνικό τομέα.

Οσον αφορά στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027, οι οδηγίες που έχουν δοθεί σε επίπεδο Περιφέρειας από τον Π. Νίκα εστιάζουν στην ενδελεχή κατάρτιση των μελετών των υποβληθησόμενων προς ένταξη έργων προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις και να αποφεύγονται οι συμπληρωματικές συμβάσεις -όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ακόμα, τονίζεται η ανάγκη για στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους δικαιούχους και τεχνική υποστήριξη των τελευταίων, ενώ επισημάνθηκε η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα προταθησόμενα έργα θα πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 31 Μαρτίου 2023 %09:%Μαρ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia