Θ. Πετράκος: «Η Περιφέρεια της Πελοποννήσου αδιαφορεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην Οιχαλία»

Αδιαφορία καταλογίζει στην περιφερειακή αρχή με ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας για την αποκατάσταση των ζημιών στην Οιχαλία.

Συγκεκριμένα ο κ. Πετράκος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Όπως προκύπτει από την απάντηση της Δ/Νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών Του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα ή την Περιφέρεια, αφού προηγηθούν οι αυτοψίες στα πληγέντα κτίρια.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπηρεσία μας έχει ενημερώσει το Δήμο Οιχαλίας με το υπ αρ,πρωτ.1521/Α326/07.4.2015 έγγραφό της, ότι προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο από συγκεντρωτικό πίνακα των πορισμάτων των αυτοψιών στα πληγέντα κτίρια. Έως σήμερα, δεν έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας τα προαναφερόμενα στοιχεία.»

Με βάση τα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος τόνισε:

«Είναι προφανής η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και απροθυμία της περιφέρειας να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς έως και τις 22/5/2105 δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την αδιαφορία και καθυστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλά όπως αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τις όποιες καταστροφές στον δήμο Οιχαλίας ελάσσονος σημασίας και αδιαφορεί, τώρα που οι ζημίες πρέπει να αποκατασταθούν και πρέπει να ενεργοποιηθεί για αυτό παρόλο που η κυβέρνηση όπως είναι εμφανές περιμένει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει το αυτονόητο.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας, ο Δήμος Οιχαλίας και οι φορείς πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για μια ακόμη φορά για το «ενδιαφέρον» του κ. Τατούλη για την περιοχή τους και πρέπει να απαιτήσουν επιτέλους να υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών»

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr