Επιμορφωτικό σεμινάριο στελεχών και φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Τις εργασίες του περιφερειακού επιμορφωτικού σεμιναρίου του έργου LIFE IP AdaptInGR άνοιξεδιαδικτυακά σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις εργασίες του περιφερειακού επιμορφωτικού σεμιναρίου του έργου LIFE IP AdaptInGR άνοιξεδιαδικτυακά σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εκπόνηση και εφαρμογή της δικής μας Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία περιλαμβάνει πολλές δράσεις, αλλά κυρίως εδράζεται στην εμβληματική πρωτοβουλία δημιουργίας 19 τοπικών σχεδίων, ένα για κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας.

«Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να απαντάμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το στοίχημα του σχεδιασμού. Κάθε σχεδιασμού. Η περιβαλλοντική πολιτική, όπως και κάθε πολιτική, να μη διαμορφώνεται ανεξάρτητα από τους πολίτες, τις ανάγκες και τις ιδιατερότητες κάθε περιοχής, αλλά να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου «από τα κάτω προς τα πάνω», που θα ενισχύει ουσιαστικά την κοινωνική συνοχή, το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης, με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, σημείωσε την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των στρατηγικών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προτεραιοποίησης των πολιτικών ανθεκτικότητας απέναντι σε μία κρίση που, όπως είπε: «είναι ήδη εδώ και μας απειλεί όλους». «Ο στόχος είναι τελικά ένας: Να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αλλά και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν τόπο σαν και αυτό που εμείς γνωρίσαμε και ακόμα καλύτερο. Με άλλα λόγια, να σώσουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον μας» κατάληξε ο κ. Φαρμάκης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τα συνολικά δέκα τρία που θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα, διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Στόχος είναι η παροχή της απαραίτητης γνώσης και εργαλείων σε υπηρεσίες φορείς πάνω σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της κάθε Περιφέρειας, καθώς και η υποστήριξη της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της κάθε Περιφέρειας.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της δράσης C.6 του έργου που αφορά στην οικοδόμηση του δυναμικού της χώρας πάνω σε ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε Φορείς λήψης αποφάσεων, σε στελέχη τεχνικών και άλλων υπηρεσιών ή/και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως επίσης σε ενδιαφερόμενα μέρη (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ομάδων σε τομείς που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής).

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιορτή της Μητέρας σε καταυλισμούς Ρομά – Δράση της Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας και του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, η Συντονιστική Δομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Κέντρο Κοινότητας Σπάρτης επισκέφτηκαν καταυλισμούς Ρομά για να προσφέρουν δώρα και υποστήριξη σε μητέρες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Αυτή η δράση αναδείκνυε τη σημασία του ρόλου της μητέρας ως πηγή φροντίδας και προστασίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση και στήριξη αυτών των γυναικών.

Οι Ανοιχτές Πόρτες επιστρέφουν στα οινοποιεία της Πελοποννήσου

Οι Ανοιχτές Πόρτες επιστρέφουν στην Πελοπόννησο το διήμερο 23-24 Μαΐου 2026, προσκαλώντας οινόφιλους και επισκέπτες να εξερευνήσουν τα τοπικά οινοποιεία και την πλούσια οινική κουλτούρα της περιοχής. Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές δράσεις, συνδυάζοντας το κρασί με τη φύση και τον πολιτισμό. Ελάτε να ανακαλύψετε την ποικιλία και την ταυτότητα των εμβληματικών κρασιών της Πελοποννήσου!

Λειτουργικό και πάλι το Κοινοτικό Ιατρείο Καρυών – Πλήρης ανακαίνιση από την Κοινότητα Καρυών

Το Κοινοτικό Ιατρείο Καρυών επαναλειτουργεί μετά από πλήρη ανακαίνιση, χάρη στις προσπάθειες του Προέδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Μεντή και την πολύτιμη συνεισφορά ομογενών, όπως του Σταύρου Δαλακούρα από τον Καναδά. Οι εκτεταμένες εργασίες περιλάμβαναν ανακατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ανανέωση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, και είναι τώρα έτοιμο να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Follow the Stars 2026 – Η μεγάλη γιορτή του τένις επιστρέφει στην Τρίπολη

Η ετήσια εκδήλωση "Follow the Stars 2026" θα έχει τόπο στην Τρίπολη, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια του Ομίλου Τένις ΑΕΚ Τρίπολης, με βραβεύσεις αθλητών και αφιέρωμα στην ιστορία και τις διακρίσεις τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο στις 17 Μαΐου, προσκαλώντας την τοπική κοινότητα να συμμετάσχει στη γιορτή του αθλητισμού και της επιτυχίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ