ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣτο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» 1671 δικαιούχοι από τη Δυτική Ελλάδα με χρηματοδότηση...

Στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» 1671 δικαιούχοι από τη Δυτική Ελλάδα με χρηματοδότηση 62,5 εκατ. ευρώ

Με την προσθήκη άλλων 411 Νέων Γεωργών επικαιροποιήθηκε το Υπομέτρο 6.1«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή των οριστικών αποτελεσμάτων βάσει της οποίας συνολικά 1671 δικαιούχοι από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία εντάσσονται στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται με 62,5 εκατ. ευρώ.

«Είναι σαφές ότι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης όπως οι Νέοι Γεωργοί και τα Σχέδια Βελτίωσης. Σήμερα υπογράψαμε την επικαιροποιημένη απόφαση αποτελεσμάτων όπου σύμφωνα με αυτή, εντάσσονται στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών συνολικά 1671 δικαιούχοι με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 62,5εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η παροχή οικονομικής στήριξης στο δύσκολο ξεκίνημα των νέων αγροτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, με απώτερο σκοπό οι νέοι μας να μείνουν στην ύπαιθρο, να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και να αναπτύξουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει τεράστια πρόοδο στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος την τελευταία τριετία»  ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή των αποτελεσμάτων και ευχαρίστησε θερμά το στελεχιακό δυναμικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας που υλοποιεί με επιτυχία τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μετά την εξέταση των ενστάσεων και τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών προέκυψαν 411 επιπλέον δικαιούχοι σε σχέση με την πρώτη απόφαση αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα ο συνολικός προϋπολογισμός να αυξάνεται κατά  15 εκατομμύρια ευρώ.Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν επιλαχόντες που παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις δεν εντάσσονται λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε την ένταξη και αυτών στο εν λόγω πρόγραμμα» ανέφερε από την πλευρά του ο  βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Κατά τον διοικητικό έλεγχο έχουν προκύψει 162 αιτήσεις για τις οποίες  δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης αλλά δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. «Επαναδιατυπώνουμε  το αίτημά μας για την ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών. Καμία νέα και κανένας νέος αγρότης δεν θέλουμε και δεν πρέπει να μείνει εκτός προγράμματος. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στις προγονικές εστίες και κοντά στη γη τους, ώστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μίας νέας και ουσιαστικά αποκεντρωμένης ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης κατά την συνάντηση εργασίας για την υπογραφή της απόφασης στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρος Βέρρας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, Βασίλειος Παπαθανασίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο