Accessibility Tools

Εντυπωσιακή και σύγχρονη η νέα τουριστική ταυτότητα της ΠΔΕ

Οκτωβρίου 03, 2017
Με κεντρικό σύνθημα “Be Inspired” η Δυτική Ελλάδα αποκτά νέα, ανταγωνιστική  ταυτότητα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και προκαλώντας τον επισκέπτη να εμπνευστεί και να εξερευνήσει, αποκομίζοντας μια «συλλογή εμπειριών». 

Η Περιφέρεια των τεσσάρων εποχών και των πολλαπλών συμβόλων διαθέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο  σχεδιασμό με τα πιο σύγχρονα μέσα για την τουριστικής της προβολής.  Το σύνολο των δράσεων παρουσιάστηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στη συνεδριακή αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. 

Ένας πολύγλωσσος ιστότοπος (western-greece.com), ένα 12σελιδο έντυπο σε πέντε γλώσσες, μία ταινία για τη Δυτική Ελλάδα, τρία βίντεο – ένα για κάθε περιφερειακή ενότητα- και 14 ακόμη μικρότερα για κάθε προορισμό και εμπειρία είναι ορισμένα από τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει πλέον η Δυτική Ελλάδα στο  ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εργαλείων επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που μετά από διαβούλευση και καταγραφή προτάσεων με τους κατά τόπους φορείς,  κατέληξαν σε μια ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος.  

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει έναν διακεκριμένο προορισμό και μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη. Και όλοι μαζί – Δημόσιος Τομέας, Ιδιωτικός Τομέας και Κοινωνία των Πολιτών – μπορούμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, βάσει των σύγχρονων αναγκών των ταξιδιωτών και των διεθνών τάσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τις αξίες της φιλοξενίας και της προσφερόμενης αυθεντικής εμπειρίας» τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον χαιρετισμό του. 

Επισήμανε  ακόμη ότι «η  διαμόρφωση ενός τέτοιου τουριστικού προϊόντος για τη Δυτική Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς προϊόντων και υπηρεσιών, να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσει βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Στην αξία των συνεργειών και της συνεργατικότητας,  με στόχο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να γίνει διακριτός  τουριστικός οδηγός,  εστίασε στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας  Κώστας Καρπέτας, καταθέτοντας την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των τοπικών παραγόντων στο συντονισμό δράσεων.  Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καρπέτας έκανε στα φετινά στοιχεία από τα οποία καταδεικνύεται άνοδος της επισκεψιμότητας στις «πύλες» της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, στο Λιμάνι της Πάτρας  καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 12%, στο αεροδρόμιο του Ακτίου 21,2% , 13% στο  αεροδρόμιο Αράξου και 15% στο λιμάνι του Κατακόλου. «Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για  να χτίσουμε ένα σταθερό ρεύμα για την περιοχή μας με την προϋπόθεση πάντα της συνεργασίας και της συνεννόησης, προκειμένου να ενώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας» ανέφερε.  

Εκ μέρους του ΣΕΤΕ, το μέλος του ΔΣ Αγάπη Σμπώκου παρέπεμψε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε ο ΣΕΤΕ με τουριστικούς, επαγγελματικούς και τοπικούς παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες  της κάθε περιφερειακής ενότητας.  Περιέγραψε «άρτια δομημένο και σύγχρονο το σχέδιο για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας», τονίζοντας ότι η υλοποίηση του αποτέλεσε σημαντική πρόκληση και για τον ΣΕΤΕ. 

Τα βήματα που ακολουθήθηκαν μέχρι και το τελικό προϊόν παρουσίασε ο Ιωσήφ Πάρσαλης, σύμβουλος του ΣΕΤΕ, χαρακτηρίζοντας τον νέο τουριστικό  ισότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  ως τον καλύτερο που έχει διαμορφωθεί ως σήμερα στη χώρα, σε επίπεδο Περιφερειών. «Ουσιαστικά πρόκειται για τρία σάιτ σε ένα» παρατήρησε, αποσαφηνίζοντας ότι κάθε περιφερειακή ενότητα (Αχαϊα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) προβάλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. «Δεν ισοπεδώνει, αλλά αναδεικνύει τους προορισμούς» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την εκδήλωση  παρουσίασης του προγράμματος «Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», τίμησαν με την παρουσία τους Επιμελητηριακοί παράγοντες, επαγγελματίες του τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων κ.α. 

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2928 guests και κανένα μέλος

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr