Απριλίου 02, 2020

Το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, θα παραδώσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν το δυσεύρετο αυτό υλικό από την Κίνα, ενώ την Τρίτη 31 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ «ΑΝΑΣΑ», ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, «Με αίσθημα ευθύνης ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή σας και στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας, του κυρίου Κικίλια, ώστε να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε σε εσάς, την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό, και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, 13,5 εκατομμύρια μάσκες με ένα συνολικό κόστος 7,75 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ελάχιστο δείγμα τιμής και ανταπόδοσης στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, και στο διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι μάχονται αυτή τη στιγμή για όλους μας, για την ΥΓΕΙΑ όλων μας».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «οι μάσκες αυτές και ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πολύ μεγάλης κρίσης, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων μας, οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται ότι πηγαίνουν σε αυτόν τον "πόλεμο" με τα απαραίτητα "πολεμοφόδια". Και τα "πολεμοφόδια" γι' αυτούς είναι οι μάσκες, είναι οι στολές, είναι όλος ο προστατευτικός εξοπλισμός που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση έτσι όπως πολύ καλά γνωρίζουν να το κάνουν».

Σε αυτή την εθνική, αλλά και παγκόσμια κρίση, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει «παρών», με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

onassis.org

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia