Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Μεσσήνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου «Έργα και Εργασίες ανάπλασης εμπορικού κέντρου Μεσσήνης» που εντάσσεται στη Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Σημειώνεται ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.326.800 ευρώ, υπεγράφη χθες Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό που παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με το έργο αυτό δίδεται η ευκαιρία για αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής και του κέντρου της πόλης, τονίζοντας ότι στόχος του προγράμματος, είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η αναζωογόνηση των πόλεων και η οικονομική ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ελληνικές πόλεις από την οικονομική κρίση, αλλά και την πανδημία που ακολούθησε επλήγησαν ιδιαίτερα το εμπόριο και η εστίαση. Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 9 μήνες και με την ολοκλήρωσή του, θα προσδώσει στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης μια ιδιαίτερη ενιαία αρχιτεκτονική ταυτότητα.

Η περιοχή Παρέμβασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Μεσσήνης, αφορά το κέντρο της πόλης και προβλέπει:

Ανάπλαση της οδού Κούτσικα από την Εθν. Μακαρίου μέχρι την κεντρική πλατεία.

Παρεμβάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο νότιο τμήμα της κεντρικής πλατείας, από την οδό Κουμουνδούρου μέχρι την οδό Μουλαβασίλη. Δημιουργείται επίσης, υπερυψωμένη διάβαση με στόχο την σύνδεση της Κεντρικής Πλατείας με την Μικρή Πλατεία, δημιουργώντας μια συνέχεια στην κίνηση των πεζών στο δημόσιο χώρο.

Ανάπλαση του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμού του δημοτικού χώρου στάθμευσης.

Ανάπλαση της οδού Πλάτωνος (από την Κούτσικα μέχρι την 28η Οκτωβρίου)

Ανάπλαση των οδών Φεσσά και Γαργαλίδου (από Φεσσά μέχρι Μερλοπούλου)

Ανάπλαση της περιοχής του Παρκινγκ και του Σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της Κεντρικής Πλατείας.

Με τις παρεμβάσεις διατηρείται ο υφιστάμενος κυκλοφοριακός ρόλος των οδών και ο χαρακτήρας τους, ενισχύεται η προσβασιμότητα, η βελτίωση της περπατησιμότητας και αναβαθμίζεται η εικόνα του δημόσιου χώρου του Δήμου.

Αναλυτικότερα:

• Η Οδός Κούτσικα παραμένει πρωτεύουσα αρτηρία της πόλης καθώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού δεν αλλάζουν και διατηρεί την αμφίδρομη κυκλοφορία της.

• Η Οδός Πολυτεχνείου διατηρεί επίσης το ρόλο της ως πρωτεύουσα αρτηρία.

• Οι οδοί Φεσσά, Γαργαλίδου και Πλάτωνος παραμένουν πεζόδρομοι και αναβαθμίζονται.

pezodromos fessa

platonos pezodromos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζω – Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο με ένα κλικ

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τις Ευρωεκλογές του...

Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο o διανομέας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα τραυματία, σημειώθηκε λίγο μετά...

Λακωνία: Συνελήφθη 46χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (16.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο