Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αστικής ανάπλασης στο κέντρο της Καλαμάτας. Σε εξέλιξη είναι εργασίες στις οδούς Βασ. Όλγας – από την Αριστοδήμου έως τη συμβολή της με την Αριστομένους – καθώς και στην οδό Ανδρέα Σκιά.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό (εξαιρουμένων των φυτεύσεων και του φωτισμού) οι παρεμβάσεις στις οδούς:
- Αριστοδήμου (από Βασ. Γεωργίου έως Βασ. Όλγας),
- Λυκούργου Σκιά και
- Ανδρέα Σκιά.
Στην οδό Βασ. Όλγας έχει ξεκινήσει η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος, ώστε να προχωρήσει η διάστρωση με κυβόλιθους. Σε ορισμένα σημεία, η τοποθέτηση κυβόλιθων έχει ήδη ξεκινήσει.
Το έργο «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας» αποτελεί μέρος της Πράξης «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.877.080 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Πρόκειται για μια εμβληματική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τον δημόσιο χώρο, θα εκσυγχρονίσει τις κεντρικές οδούς της πόλης και θα ενοποιήσει τον αστικό ιστό, προσφέροντας περισσότερο χώρο στους πεζούς και ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής στο κέντρο της Καλαμάτας.