Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση των νομοθεσιών περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικά στη Μεσσηνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθησαν, χθες (20.3.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 67 και 69 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 67χρονου: 

  • -3- αμφορείς, 
  • -1- μεταλλικό σπαθί (ξιφολόγχη),
  • -1- μεταλλικό τελετουργικό σκεύος με προχοή,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -24- γραμμαρίων.

Στην οικία του 69χρονου: 

  • -1- πήλινη οινοχόη, 
  • -7- θραύσματα αγγείων και αμφορέων,
  • -1- στόμιο αγγείου,
  • μικροποσότητα κάνναβης.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα, σύμφωνα με αρχαιολόγο χρονολογούνται κατά την ελληνιστική, πρώιμη και όψιμη περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αβέβαιο το μέλλον του Παναρκαδικού αποχωρούν χορηγοί και μέλη της διοίκησης

Εξελίξεις στα διοικητικά του Παναρκαδικού Α.Ο. σύμφωνα με πληροφορίες...

Κώστας Τζιούμης: «Ευτύχημα για τον τόπο μας το Στασινοπούλειο Ίδρυμα»

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα (στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας). Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Είναι από τις ευτυχείς και αξιομνημόνευτες ημέρες – για μια κοινωνία, για ένα Δήμο

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τον «2ο Δρόμο Νότιας Κυνουρίας»

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Ιούνιο

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Ιούνιο Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, σε συνέχεια Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας έως την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης το προσεχές διάστημα. Η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο