Δοκιμή – Εγκαινιασμός Ειδικής Ράμπας ΑΜΕΑ σε παραλίες της Ελαφονήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα επιστημονικά στελέχη της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ελαφονήσου, σε συνεργασία με το πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, και αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κύριο Λαμπρινάκο Σταύρο, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, αναφορικά με:

Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εν γένει της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και των φροντιστών τους, την ανάδειξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων τους καθώς και την αναγκαιότητα παρέμβασης με δράσεις, οι οποίες προκαλούν τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης και ενθαρρύνουν την κοινωνική συμμετοχή, σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, δράση «εγκαινιασμού- δοκιμής», των προσβάσιμων ραμπών ΑμεΑ, με τη συμμετοχή των ιδίων των ωφελούμενων ΑμεΑ του Κέντρου Κοινότητας.

Ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, εγκαταστάθηκαν σε δυο παραλίες του νησιού, την παραλία της Παναγίτσας καθώς και του Σίμου προσβάσιμη ράμπα ΑμεΑ με ειδικό αμαξίδιο, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, θέτοντας, ως κυρίαρχο στόχο την προσβασιμότητα στις παραλίες του νησιού. . . , για όλους τους πολίτες ανεξιρέτως!

Η δοκιμή λοιπόν των ειδικών ράμπα ΑμεΑ, χάρισε απλόχερα χαμόγελα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, αλλά και στους φροντιστές τους, αποτελώντας σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, πραγματικό δώρο ζωής για τα άτομα με κινητική αναπηρία, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, να απολαύσουν με αυτονομία και αξιοπρέπεια το κολύμπι και το θαλασσινό νερό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο