Θεόδωρος Βερούτης - Ευαγγελία Πάντου - Παναγιώτης Νίκας Θεόδωρος Βερούτης - Ευαγγελία Πάντου - Παναγιώτης Νίκας

Συνάντηση για το έργο προστασίας και προβολής του αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Παλαιολόγου, στη Σπάρτη

Η υπογραφή από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου προγραμματικής σύμβασης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το έργο προστασίας και προβολής του αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Παλαιολόγου, στη Σπάρτη, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες Δευτέρα στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου.

Στον εν λόγω χώρο, συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ., στα απαλλοτριωμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ακίνητα ιδιοκτησίας Φουστάνου – Μουραμπά, αποκαλύφθηκαν ρωμαϊκής εποχής ψηφιδωτά δάπεδα με θέμα, το ένα την “Αρπαγή της Ευρώπης” και το δεύτερο “Ο Ορφέας γοητεύει τα άγρια ζώα”.

Τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Νίκα είναι διασφαλισμένα και το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί ως έκτακτο και εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Λακωνίας και ο αντιπεριφερειάρχης, ενημέρωσαν ότι σκοπός της Εφορείας είναι να μεταφέρει στα πιο πάνω ακίνητα και άλλα ψηφιδωτά που βρίσκονται αποθηκευμένα στο Μουσείο της Σπάρτης και να διαμορφώσει κατάλληλα τον εν λόγω χώρο ως εκθετήριο, ώστε να καταστεί επισκέψιμος.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia