Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ινστιτούτο Σπάρτης:”ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μουσικο- χορευτικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο του αρχαιολογικού μας μουσείου την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Ιουλίου αντίστοιχα, στα πλαίσια του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Οι παραστάσεις χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Λυρικής Σκηνής και η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Το έργο πλαισίωσε η πρωτότυπη μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, ενώ οι πέντε χορευτές με την χορογραφία της Κατερίνας Σκιαδά ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο την κίνηση και την ζωή του ποταμού Ευρώτα, στον οποίον ήταν αφιερωμένη η παράσταση.

Η Σάνια Στριμπάκου, η Ιωάννα Αποστόλου , η Γιάννα Φιλιπποπούλου, ο Νώντας Δαμόπουλος και ο Νίκος Δραγώνας μετέτρεψαν τα σώματά τους ερμηνεύοντας την πρωτότυπη χορογραφία, σε κίνηση του ποταμού και σε ενσάρκωση της ζωής μέσα στο αγαπημένο μας ποτάμι.

Ευχαριστούμε την αρχαιολόγο κ Χαρά Γιαννακάκη και τον ιχθυολόγο κ Λεωνίδα Βαρδάκα για την σημαντική συμβολή τους στην έρευνα που προηγήθηκε τόσο της μουσικής σύνθεσης, όσο και της χορογραφίας.

Το έργο , παρά τις αντίξοες συνθήκες ζέστης , που αποδεικνύουν και την αναγκαιότητα της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή, στην οποία ήταν αφιερωμένος φέτος ο θεσμός ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, το παρακολούθησε αρκετός κόσμος που πραγματικά έμεινε ενθουσιασμένος από τον πρωτότυπο χαρακτήρα της παράστασης.

Ο κήπος του μουσείου μας μετατράπηκε σε χοροθέατρο και το ενδιαφέρον του κοινού έμεινε ζωντανό σε όλη την διάρκεια της περιηγητικής αυτής παράστασης που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου  Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος , βιασμένος και αναξιοποίητος και απαιτείται  να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του.

Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης

C34A6713

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προχωρά η Β’ Φάση των Αντιπλημμυρικών Έργων στο Λουτράκι – Δέσμευση 4 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης των έργ ων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιείται με την έγκριση δέσμευσης ποσού 4.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κάλυψη των πράξεων αναλογισμού που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Το έργο αποτελεί μέρος του

Eγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ιστορίες Παραθύρων» της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης παρευρέθηκε ο Αντιπεριεφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, την Τρίτη 8 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ευελπιστώντας να αποτελέσει ένα σύνδεσμο ανάμεσα στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο, η  φετινή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ιστορίες Παραθύρων» προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, που

Γιορτή Γεύσεων και Παράδοσης: Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων στη Μονεμβασιά

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί τις επιχειρήσεις του κλάδου αγροδιατροφικών...

VisitPeloponnese: Πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2ο εξάμηνο του 2025

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα συμμετοχής της σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις και στοχευμένες δράσεις δικτύωσης μέχρι το τέλος του 2025. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάδειξης της Πελοποννήσου ως ολοκληρωμένου προορισμού αυθεντικών εμπειριών, με συγκεκριμένη στόχευση ανά αγορά. Στο επίκεντρο της στρατηγικής βρίσκεται η ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ