Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στη Σπάρτη η εκκίνηση του L’Étape Greece by Tour de France 2026

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το L’Étape Greece by Tour de France 2026 μεταφέρει τον θρύλο του Γύρου της Γαλλίας και τον παλμό της παγκόσμιας ποδηλασίας στη Γη των Ηρώων, τη Σπάρτη.

Για 4η συνεχή χρονιά η Ελλάδα υποδέχεται τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα σε συνδιοργάνωση της ευZHN feelόsophy, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, εκεί όπου η ποδηλασία συναντά τη μνήμη, τον μύθο και την απόλυτη πρόκληση, ανοίγοντας ένα νέο ηρωικό κεφάλαιο στην ιστορία του θεσμού.

Ένα καθηλωτικό ποδηλατικό σκηνικό έχει σχεδιαστεί κάτω από τη σκιά του Ταΰγετου, με φόντο ελαιώνες, αρχαία ιερά, παραθαλάσσια περάσματα και παραδοσιακά χωριά, για να προσφέρει μια έντονη και αυθεντικά ελληνική εμπειρία στους συμμετέχοντες, με απόλυτη ασφάλεια, μέσα από κλειστές διαδρομές και με συγκινητική σύνδεση με την ιστορία, τη φύση και τον μύθο της Λακωνίας.

Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός του L’Étape Greece by Tour de France 2026 θα δοθεί στην καρδιά της Ιστορίας, μπροστά στο εμβληματικό άγαλμα του Λεωνίδα, προσδίδοντας έναν ισχυρό συμβολισμό σε κάθε ποδηλατικό χιλιόμετρο.

Περισσότεροι από 1.000 ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα ποδηλατήσουν στον Μύθο της Σπάρτης, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο διαδρομές, σχεδιασμένες για διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και φυσικής κατάστασης.

Η πρώτη, The Race, είναι ένα πλήρες αγωνιστικό τερέν ενός κύκλου 138 χιλιομέτρων με 1.860 μέτρα υψομετρικής διαφοράς για έμπειρους ποδηλάτες, με απαιτητικές ανηφόρες και πολλαπλούς σταθμούς υποστήριξης.

Η δεύτερη, The Ride, μια γρηγορότερη αλλά απολαυστική πρόκληση 64 χιλιομέτρων με 1.150 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, ιδανική για ερασιτέχνες ποδηλάτες που θέλουν να ζήσουν την ατμόσφαιρα του Tour de France.

Από την αρχαία ακρόπολη της Σπάρτης και το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος, την επιβλητική καστροπολιτεία του Μυστρά και το αρχοντικό Γύθειο μέχρι τα φυσικά περάσματα του Ταΰγετου, σε κάθε κομμάτι της διαδρομής, κάθε πεταλιά μετατρέπεται σε πράξη τιμής και αντοχής.

Το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η Σπάρτη γίνεται παγκόσμια ποδηλατική πρωτεύουσα και το L’Etape Greece by Tour de France καλεί όλον τον κόσμο για μία αυθεντική ποδηλατική πρόκληση – εκεί όπου η ιστορία συναντά τη δύναμη και το πάθος. Wheel You?

Οι εγγραφές σε επρονομιακή τιμή για τα EARLY BIKING BIRDS έχουν ήδη ξεκινήσει! Κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημείο αναφοράς για τη Λακωνία ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανανία – Παρούσα και τιμώμενη η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν το πρωί του Σαββάτου 19 Ιουλίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Ανανίου, Επισκόπου Λακεδαιμονίας, στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη στην τελετή, τιμώντας με την παρουσία του ένα σπουδαίο πνευματικό γεγονός για τη Λακωνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Κατά την τελετή των εγκαινίων

EUDI Wallet: Πότε έρχεται και ποιες οι δυνατότητες του ευρωπαϊκού ψηφιακού πορτοφολιού

Το Gov.gr Wallet έχει επιτρέψει σε ένα πολύ μεγάλο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/7)

Ο αγώνας της Εθνικής Πόλο Ανδρών με την Ιταλία...

Παραμένει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) στη Γορτυνία τη Δευτέρα (21-07-2025)

Παραμένει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Γορτυνία τη Δευτέρα (21-07-2025)σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν απαγορεύσεις, όπως η καύση και η χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ