Βαγγέλης Βαλιώτης: «Διανομή τροφίμων στον Δήμο Σπάρτης από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ»

Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του και της στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Σπάρτης διένειμε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 24 και 25 Ιανουαρίου 2019 αντίστοιχα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προϊόντα σίτισης σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.).

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπου 595 ωφελούμενες οικογένειες διατέθηκαν:

- Νωπό κοτόπουλο(συσκευασμένο): 1200 τεμάχια (1.600-1.700 gr έκαστο)

- Λάχανο: 1200τεμάχια (1.000 gr έκαστο)

- Πατάτες: 1200 συσκευασίες (5kg έκαστη)

- Αδιάθετα είδη παντοπωλείου από προηγούμενες διανομές

Υπογραμμίζεται, ότι ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά δικαιούχοι του Κ.Ε.Α., οι οποίοι στην αίτησή τους έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους).

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται, σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Παράλληλα, υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων και είδη βασικής υλικής συνδρομής.

Πρόκειται για μια συντονισμένη ενέργεια του Δήμου Σπάρτης, η οποία προστίθεται στον κρίκο μιας μακράς «αλυσίδας» προσφοράς, άξονας της οποίας είναι το αίσθημα αλληλεγγύης.

Η δημοτική αρχή με σεβασμό στις ανάγκες συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση, καταβάλλει επισταμένες προσπάθειες για την άμεση ανακούφισή τους, στο πλαίσιο εφαρμογής μιας μελετημένης κοινωνικής πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:25

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia