Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ – Δηλώσεις του στο pna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Νανόπουλος « Στηρίζουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση, θα βρούμε τρόπους μείωσης των επιπτώσεων στα Δημοτικά τέλη – Ελέγχεται η βιωσιμότητα της κομποστοποίησης και του ΚΔΑΥ του δήμου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος παραβρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 03.03.20 στην ενημερωτικού χαρακτήρα συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου όπου η ανάδοχος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ΤΕΡΝΑ παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας που θα λειτουργήσει .

Στην διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκαν στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά και στοιχεία που ενίσχυσαν τις επιφυλάξεις του Δημάρχου Κορινθίων πως το υπό κατασκευήν εργοστάσιο κομποστοποίησης και το ΚΔΑΥ στο Δήμο Κορινθίων για το αν θα είναι οικονομικά βιώσιμο.

➡️Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου στο @Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Στην ενημέρωση που έγινε σήμερα από την ΤΕΡΝΑ ,διότι περί αυτού πρόκειται, λύθηκαν πολλές απορίες από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων που βρέθηκαν στην Τρίπολη. Δόθηκε το χρονοδιάγραμμα της αλλά και οι τιμές στους δήμους, μένουν μικρές λεπτομέρειες να τακτοποιηθούν. Είναι φανερό ότι η σύμβαση δεν αλλάζει, είναι υπογεγραμμένη. Εκείνο που αποτελεί για εμένα προτεραιότητα για την Κόρινθο, γιατί έχει δρομολογηθεί για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο κομποστοποίησης και ΚΔΑΥ για το οποίο δεν είχε γίνει οικονομοτεχνική μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δικαιολογούν τους φόβους τους οποίους έχω εκφράσει και στο ΔΣ. Είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελέσει εξαίρεση η οικονομική λειτουργία του ΚΔΑΥ και του εργοστασίου στην Κόρινθο διότι σε όλη την Ελλάδα έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τόσο τα ΚΔΑΥ όσο και οι μονάδες κομποστοποίησης. Θα επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία και πρέπει να πάρουμε απόφαση σύντομα αν θα το λειτουργήσουμε ή όχι. Ως Δήμος Κορινθίων ακριβώς επειδή ως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία άλλη εναλλακτική και πειστική λύση και επειδή έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια, θα στηρίξουμε την προσπάθεια της διαχείρισης με ΣΔΙΤ και θα βρούμε τρόπο να μειώσουμε τις επιπτώσεις στα δημοτικά τέλη.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο