Δήμαρχος Κορινθίων: Προχωράμε άμεσα σε εξυγίανση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης σχετικά με τη μείωση των τελών ύδρευσης. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην βούληση της Δημοτικής Αρχής να εξυγιανθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε:

Σήμερα έχουμε ανείσπρακτα περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ
Λαμβάνουμε μέτρα για εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ. Ξεκινάμε με ενημέρωση όλων των οφειλετών για εξόφληση οφειλών.
Άμεσες ενέργειες για τους πρώτους 20 χρόνια μεγαλοοφειλέτες. Αποστέλλουμε συστημένη επιστολή να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν την οφειλή τους.
Ο διακανονισμός θα γίνει με καταβολή ενός σημαντικού ποσού και με παρακολούθηση εάν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Σε περίπτωση που μέσα σε 20 ημέρες δεν ανταποκριθούν αποστέλλουμε στη ΔΟΥ τη βεβαίωση οφειλής. Προχωράμε επίσης σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Διακόπτεται η παροχή νερού.
Είναι αδιανόητο οι δημότες να πληρώνουν μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες 30 και 40 ευρώ το τρίμηνο και κάποιοι να χρωστάνε από 10 χιλιάδες ευρώ έως και 70 χιλιάδες ευρώ και να έχουν απλόχερο το δικαίωμα της ύδρευσης και μάλιστα με υπερκαταναλώσεις. Αυτή η κατάσταση τελειώνει άμεσα.
Δίνουμε εντολή στην εταιρεία που τοποθετεί τα νέα υδρόμετρα να αντικαταστήσει τα 7000 περίπου μηδενικά υδρόμετρα. Με αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ και θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις.

 Επιδιώκουμε ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη για τους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε άμεσα.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο