Ενεργή παρουσία της Δημοτικής Αρχής Γορτυνίας στο Θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ Κλιματική Κρίση και Πολιτική : Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες

Στο Θεματικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Κλιματική Κρίση και Πολιτική : Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Ευστάθιος Κούλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, Νεκτάριος Μπαρούτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Θεματικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Κλιματική Κρίση και Πολιτική : Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Ευστάθιος Κούλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, Νεκτάριος Μπαρούτσας.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων η θεσμοθέτηση μόνιμων και χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εκπαίδευσης αιρετών, στελεχών και εθελοντών στην Πολιτική Προστασία, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (γεωχωρικά εργαλεία, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης) για την πρόληψη και τη λήψη αποφάσεων, η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών και ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων.

Η παρουσία της Γορτυνίας στο Συνέδριο είχε ουσιαστικό και θεσμικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή της δημοτικής αρχής στο Συνέδριο εντάσσεται σε μια στρατηγική ενεργούς παρουσίας στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο τη θωράκιση της Γορτυνίας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και τη διασφάλιση μιας πιο ανθεκτικής και οργανωμένης τοπικής διακυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, με τη διπλή του ιδιότητα ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ενεργά στον θεσμικό διάλογο για τη διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου αρμοδιοτήτων και πόρων προς τους Δήμους, δίνοντας έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των ορεινών περιοχών.

Για τη Γορτυνία, έναν Δήμο με μεγάλη γεωγραφική έκταση, δασικό πλούτο και αυξημένη τρωτότητα σε φυσικούς κινδύνους, τα ζητήματα αυτά μεταφράζονται σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις: περισσότερους πόρους, σαφείς αρμοδιότητες, εξειδικευμένο προσωπικό και πρόσβαση σε σύγχρονα εργαλεία πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων.

 «Σε μια περίοδο όπου οι ορεινοί δήμοι πλήττονται συχνά από πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την τοπική κοινωνία», τόνισε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ-της-ΚΕΔΕ-για-Κλιματική-Κρίση-και-ΠολιτικήΛήψη
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου