Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα μοντέρνο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι με Πρωταγωνιστές τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις της πόλης, 5* Ξενοδοχεία, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, κορυφαίοι σεφ και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του καινοτόμου Taste of Loutraki.

Στο τριήμερο φεστιβάλ, επιχειρήσεις εστίασης θα προσφέρουν σε ειδική τιμή μενού με βάση τα προϊόντα της Κορινθιακής γης στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες, δημιουργώντας παράλληλα ένα σημαντικό κίνητρο για να επιλέξει κανείς ως μία σύντομη απόδραση το Λουτράκι.

Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα λάβει χώρα Press Trip στο οποίο θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι Τουρισμού και Γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας, σε θεματικά ΜΜΕ.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ «Respond on Demand»,  υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.


Press Trip Program 16-18/06/2023


Παρασκευή 16 Ιουνίου
18:00 18:30 Welcome-Σύντομος Χαιρετισμός Συνδιοργανωτών
18:30-19:15 Παρουσίαση με θέμα: «ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» Από τον Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
Ο Γιάννης Κοροβέσης, είναι ο πρώτος Σομελιέ Νερού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις οργανοληπτικές διαφορές μεταξύ των εμφιαλωμένων νερών και να είναι σε θέση να δημιουργεί γευστικούς συνδυασμούς με φαγητό. Ο κος Κοροβέσης θα παρουσιάσει τις ιδιότητες του πόσιμου νερού του Λουτρακίου, το οποίο που βγαίνει από τις πηγές της περιοχής και έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο εμφιαλώνεται.
19:30-21:00 LIVE COOKING To eventδιοργανώνεται στους κήπους του πολυτελούς και με θέα στο Σαρωνικό Isla Brown Corinthia Resort& Spa
Παρακολούθηση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από σεφ εγνωσμένης αξίας με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση μπροστά στους συμμετέχοντες φιλοξενουμένους, εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας -bloggers-τουριστικούς πράκτορες.


Σάββατο 17 Ιουνίου -Πρωί
10:30 με 11:30 Επίσκεψη Δημοσιογράφων-Bloggers Γαστρονομίας στο Μarkellos Olive. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Γαλατάκι, ένα χωριό 9 μόνο χιλιόμετρα απόσταση από τον ισθμό της Κορίνθου. Διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα τόσο των υπηρεσιών όσο και των προϊόντων που παράγουν ΄καθώς και Olive Oil tour& tastingμέσω virtualπαρουσίασης.
12:00 με 13:00 Επίσκεψη Δημοσιογράφων-Bloggers Γαστρονομίας στη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»

Σάββατο 17 Ιουνίου–Απόγευμα
19:00-21:00 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ
•Έκθεση τοπικών προϊόντων από Κορινθιακές επιχειρήσεις.
•Παρουσίαση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών με πρώτη ύλη τον τραχανά ΒΛΑΧΑ
•Γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς διακεκριμένους ανθρώπους του είδους
•Μουσική εκδήλωση
•Κεράσματα με τοπικά εδέσματα με πρώτη ύλη τον τραχανά ΒΛΑΧΑ


Kυριακή 18 Ιουνίου “Wine & Food Pairing”
11:00 με 13:00
Σε ένα μέρος όπου η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με τη φυσική ομορφιά, την επιβλητική θέα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και με τον ελληνικό ήλιο να καθρεπτίζεται στο νερό. Θα συμμετέχουν Wine Sommelier και σεφ του Comer Group Hotels οι οποίοι θα παρουσιάσουν κρασιά Νεμέας, συνοδευόμενα από Κορινθιακά τοπικά προϊόντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφές στη Σ.Α.Ε.Κ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Ο Διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές...

Συγχαρητήρια στο ΓΕ.Λ. Βυτίνας για την Διάκριση με ευρωπαϊκή ετικέτα  eTwinning σχολείου 2024-25 και την ολοκλήρωση τεσσάρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Με αφορμή την βράβευση του ΓΕ.Λ. Βυτίνας με ευρωπαϊκή ετικέτα  eTwinning σχολείου 2024-25 και την ολοκλήρωση τεσσάρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στο ΓΕ.Λ Βυτίνας για την σπουδαία διάκριση του, την βράβευση του με την ευρωπαϊκή ετικέτα  eTwinning σχολείου 2024-25, μοναδική για σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Αρκαδίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους

«Αθώος ή ένοχος» Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των...

Συγχαρητήρια Δημάρχου Γορτυνίας στο ΓΕ.Λ. Βυτίνας

Με αφορμή την βράβευση του ΓΕ.Λ. Βυτίνας με ευρωπαϊκή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο