Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των στελεχών της Δ/νσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής την κ. Ναταλία Πατσιώτη, Προϊστάμενη Τμήματος Τεκμηρίωσης και Χαρτογραφικής Υποστήριξης καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Σχολή Μηχανικού, Ε.Κ.Α.Β., Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Μεγαρέων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτική Αστυνομία, και εθελοντικών συλλόγων), παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Κανάκη.

Ειδικότερα, η άσκηση αφορούσε στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, που κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών οι οποίοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες, καθώς και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Σκοποί της άσκησης ήταν η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται στο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» και στις Κατευθυντήριες Οδηγίες της ΓΓΠΠ για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, η πλήρης ενημέρωση και η αποσαφήνιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των φορέων και όλου του εμπλεκόμενου δυναμικού Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης, η ανάδειξη τυχόν αδυναμιών/ δυσκολιών κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Η άσκηση χαρακτηρίστηκε από άρτια οργάνωση, συντονισμό και εξαιρετική συνεργασία.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 δημόσια διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Αλαγονία. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 3475, τεύχος Β’,στις 24-05-2023 και αφορούσε τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ Η ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ θέσπισε την υποχρεωτική εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, που

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών

Εκκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών, με τον αποκλεισμό του πρώτου τμήματος της οδού από Ξενοφώντος μέχρι Δημοσθένους. Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά, ώστε να υπάρξει το δυνατόν λιγότερη όχληση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες ανάπλασης στο σύνολο της Ψαρών θα διαρκέσουν περί τους 4 μήνες, και θα

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο