Ιουνίου 23, 2017

Επίσκεψη από ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο Θολό Ζαχάρως, τη Νέα Φιγαλεία, την Καλλιθέα Ολυμπίας, τα Κρέστενα

Επίσκεψη στη κωμόπολη από ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος | Ανάμεσά τους ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας Πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος


Στη Νέα Φιγαλεία βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας Ολυμπίας Κατσάμπουλα. Ανάμεσά τους ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδος, Αρχιπύραρχος Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη περιοχή για να επισκεφθεί τις κινητές μονάδες της πυροσβεστικής στο Θολό Ζαχάρως, τη Νέα Φιγαλεία, την Καλλιθέα Ολυμπίας, τα Κρέστενα ενώ θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και σε άλλες περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της πυροσβεστικής κατά την αντιπυρική περίοδο. Στη Νέα Φιγαλεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας ο Πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, καθώς και αξιωματικοί από την Πάτρα και τον Πύργο.


Στην άτυπη αυτή συνάντηση γνωριμίας, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας καθώς και θέματα σχετικά με την πυροφύλαξη περιοχών όπως ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα, η Νέδα, το Πλατανόδασος της Λυνίσταινας και το Μοναστήρι της Ζούρτσας. Επίσης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως οι αντιπυρικές ζώνες, οι τοποθεσίες των δεξαμενών νερού και η πληρότητά τους, το καθάρισμα των οικοπέδων και οι ευθύνες δήμου και κατοίκων κ.α. Παραβρέθηκαν και οι εθελοντές Θάνος Χουλιάρας, Γιώργος Γενναίος και Χαράλαμπος Αποστολόπουλος γνωστοί στο πυροσβεστικό σώμα για τις δράσεις τους σε πυροφύλαξη και αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς επίσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δ.Ε.Φιγαλείας Δημήτρης Βηλαράς.


Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη και ξενάγηση, στο ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας, που θεωρείται ίσως το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο την Ηλεία.


Η Νέα Φιγαλεία αποτελεί ορεινή κωμόπολη της Επαρχίας Ολυμπίας, του Νομού Ηλέιας. Έχει 1.000 κατοίκους ενώ μέσα στα όριά της περιλαμβάνει την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Λιγοβαίς Ζούρτσας(το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο του Νομού Ηλείας), τον Ποταμό Νέδα(το μοναδικό θηλυκό ποτάμι στην Ελλάδα - NATURA 2000) καθώς επίσης και το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα(Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς-UNESCO).

figalia1

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr