Εθελοντές συμμετείχαν και φέτος στη Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» 2017 (pics)

Απριλίου 05, 2017
Εθελοντές συμμετείχαν και φέτος στη Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» 2017 | Συγχαρητήρια για τις δράσεις από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο των ποικίλλων δράσεών του για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και την διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, συμμετείχε και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Μαθητές και εθελοντές έκαναν πολλά σημαντικά πράγματα. Έτσι στη Νέα Φιγαλεία την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί ξεκίνησαν δράσεις όπως δεντροφύτευση, καλοπισμός, βαψίματα, κλαδέματα και πότισμα παλαιών & νέων δέντρων και συλλογή απορριμάτων όπως επίσης και βάψιμο του κτηρίου που υπάρχει στη Βάση της Πυροσβεστικής. Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στην ιστορική βρύση Καραντώνη που έχει παραμεληθεί από τις αρμόδιες αρχές μετά την καταστροφή της το 2011 και ολοκληρώθηκαν στις 4 το απόγευμα.
Καθαρίστηκε και βάφτηκαν τα κάγκελα της πέτρινης βρύσης Καραντώνη, φυτεύτηκαν δέντρα στην επαρχιακή οδό στο τμήμα προς Φασκομηλιά, καλοπίστηκαν φυτά και δέντρα στη βάση της Πυροσβεστικής, ποτίστηκαν νέα δέντρα κατά μήκος της Επαρχιακής Οδού Νέας Φιγαλείας - Επικουρίου Απόλλωνα, βάφτηκε σε φυσικά χρώματα το κτήριο που υπάρχει στη Βάση της Πυροσβεστικής ενώ 5 μόλις μικροί μαθητές συνέλεξαν συνολικά 11 μεγάλες τσάντες απορριμάτων σε μήκος μόλις 600 μέτρων στο δρόμο!
Την δράση οργάνωσαν από κοινού Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Γνώσης Μάθησης της περιοχής και την συμμετοχή των: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νέας Φιγαλείας, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, Σύλλογος Γυναικών Νέας Φιγαλείας & Περιχώρων αλλά και μικρών μαθητών από το δημοτικό σχολείο της περιοχής όπως επίσης και εθελοντών κατοίκων που βοήθησαν σημαντικά στην πραγματοποίηση των δράσεων. Τέλος στο σημείο των δράσεων βρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ΝΕΔΑ Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Βλάχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αναστάσιος Αλτάνης. Τέλος παρών στις δράσεις με αφορμή την επίσκεψή της στη Νέα Φιγαλεία, έδωσε και ένα σημαντικό πρόσωπο στον ελλαδικό χώρο, η κα.Χριστίνα Παπανικολάου πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας καθώς και πρώην πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες δράσεις παραδόθηκαν στην Τοπική Κοινότητα με ενέργειες του Αντιδήμαρχου Ζαχάρως - Φιγαλείας Παναγιώτη Γκόγκα. Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα με την συμμετοχή εθελοντών. Την προβολή της δράσης ανέλαβε το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ενώ χορηγός της δράσης ήταν και το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων- pna.gr.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia