Crime Time: “Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς” της Agatha Christie

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είχα την αίσθηση πως υπήρχε ένα συναισθηματικό έλλειμμα στην ατμόσφαιρα. Η νεκρή γυναίκα δε διέθετε το χάρισμα να κερδίζει την αγάπη των άλλων. Ο θάνατός της είχε προκαλέσει σοκ και αναστάτωση, όμως η απουσία της δε θα αποδεικνυόταν αβάσταχτη.

Ο Άρθουρ Χέιστινγκς, γυρίζοντας τραυματίας από το μέτωπο, δέχεται μια πρόσκληση για το Στάιλς Κορτ, το πατρικό του παλιού παιδικού του φίλου Τζον Κάβεντις. Το χωριό του Στάιλς Σεντ Μέρι και η ήσυχη έπαυλη φαντάζει το ιδανικό μέρος για να περάσει την αναρρωτική του άδεια.  

Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην έπαυλη, η μητριά του Τζον, η κυρία Έμιλι Ίνγκλθορπ, παθαίνει έμφραγμα μέσα στο δωμάτιο της, με τις πόρτες κλειδωμένες από την εσωτερική πλευρά. Μέχρι που ανακαλύπτουν ορισμένες ασυνέπειες που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος τη δηλητηρίασε. Ξαφνικά όλες οι υποψίες στρέφονται στα μέλη της οικογένειας. 

Τότε είναι που κάνει την εμφάνισή του ένας παλιός φίλος του Χέιστινγκς. Ο δαιμόνιος αστυνομικός Ηρακλής Πουαρό, όπου με την ορθολογική του μέθοδο και την ιδιαίτερη ικανότητά του στην εξήγηση των μυστηρίων, έρχεται να διαλευκάνει την υπόθεση. 

“Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς” είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Agatha Christie και η πρώτη υπόθεση του θρυλικού Ηρακλή Πουαρό. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει σε μεταγενέστερα μυθιστορήματα της. Ωστόσο, αυτό που συνεχίζει να μας μαγεύει είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει και “χτίζει” σταδιακά τους χαρακτήρες της αλλά και ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης και επίλυσης του μυστηρίου. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή ανάγνωση και όπως λέει ο δαιμόνιος Πουαρό… Η φαντασία είναι καλός υπηρέτης αλλά κακός αφέντης. Η απλούστερη εξήγηση είναι πάντοτε η πιθανότερη.

Το μυθιστόρημα της Agatha Christie “Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σχετικά άρθρα

Crime Time: “Δέκα ύποπτοι για φόνο” της Agatha Christie

Crime Time: “Φόνοι με αλφαβητική σειρά” της Agatha Christie

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο