Ιουνίου 03, 2019

Ιστορίες Μυστηρίου: "Το Θαμμένο Μυστικό" του Wilkie Collins

Οι στιγμές όπου η ψυχή μέσα μας αναδεύεται πιο βαθιά και ουσιαστικά είναι σχεδόν απαράλλαχτα οι ίδιες στιγμές που οι εκδηλώσεις της προς τα έξω είναι πιο δύσκολο ν' ανιχνευτούν. Οι ίδιες μας οι σκέψεις υψώνονται πάνω από μας° τα ίδια μας τα συναισθήματα κρύβονται πιο βαθιά απ' όσο μπορούμε να φτάσουμε. Πόσο σπάνια μπορούν να μας βοηθήσουν οι λέξεις, και μάλιστα όσο πιο πολύ χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους! Πόσο συχνά τα δάκρυά μας στεγνώνουν τη στιγμή που τα λαχταράμε πιο πολύ για να μας ανακουφίσουν! Υπήρξε ποτέ μια έντονη συγκίνηση σ' αυτόν τον κόσμο που θα μπορούσε να εκφράσει ικανοποιητικά τη δύναμή της;

23 Αυγούστου 1829

Η κυρία Τρέβερτον, ετοιμοθάνατη στον μυστηριώδη Πύργο της Πορθγκένα, εκμυστηρεύεται ενα μυστικό στην έμπιστη υπηρέτρια της. Εκείνη φοβούμενη τις συνέπειες της πιθανής αποκάλυψής του, το αποκρύπτει και εξαφανίζεται από τον Πύργο χωρίς να αφήσει ίχνη.

Δεκαπέντε Χρόνια Αργότερα

Η Ρόζαμοντ Τρέβερτον παντρεύεται τον αγαπημένο της Λέναρντ Φράνκλαντ, ο οποίος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του Πύργου της Πορθγκένα, και αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στο αρχοντικό της οικογένειας Τρέβερτον. Μια σειρά από αιφνιδιαστικά γεγονότα και μια ξαφνική προειδοποίηση να μείνουν μακριά από την Κάμαρα της Μυρτιάς εγείρουν την περιέργεια τους. Το Μυστικό ήταν θαμμένο για αρκετά χρόνια. Δε μπορεί να παραμένει άλλο στο σκοτάδι. Ήρθε η ώρα να βγεί στην επιφάνεια. Η Ρόζαμοντ είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω απο τη μυστηριώδη Κάμαρα της Μυρτιάς, όσο και αν φοβάται ότι θα αλλάξει η ζωή της για πάντα.

Το "Θαμμένο Μυστικό" είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γοτθικού μυθιστορήματος όπου περιέχει άπλετο μυστήριο, φαντάσματα και καλογραμμένους σκοτεινούς χαρακτήρες. Ο Wilkie Collins με την ατμοσφαιρική του αφήγηση και την γεμάτη ζωντάνια γλώσσα του, σκιαγραφεί με απόλυτη μαεστρία τα ήθη, τα έθιμα και τα κοινωνικά πρότυπα της Βικτωριανής Εποχής. Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσουμε τα εύσημα στη μεταφράστρια Άννα Παπασταύρου και στις Εκδόσεις Gutenberg που έφεραν στην ελληνική γλώσσα, ένα από τα εμβληματικότερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα.

Το μυθιστόρημα του Wilkie Collins "Το Θαμμένο Μυστικό" είναι το 4ο κατά σειρά λογοτεχνικό μυθιστόρημα της σειράς Aldina Μυστήριο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg.

Σχετικά άρθρα

Ιστορίες Μυστηρίου: "Ο Βραζιλιάνικος Αγριόγατος και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου" του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: "Ο Ασημένιος Καθρέφτης και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου" του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: "Υπόθεση Λέβενγουορθ" της Anna Katharine Green

Ιστορίες Μυστηρίου: "Υπόθεση Λερούζ" του Έmile Gaboriau

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 01:57

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr