Ποιες αλλαγές αποφασίστηκαν στο νόμο Κατσέλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυστηρό μηχανισμό screening όλων των αιτούντων και προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/2018, θα λειτουργήσει εφεξής ο νόμος Κατσέλη.

Στόχος είναι το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» δανείων ύψους 15 δισ. ευρώ, στα οποία κρύβεται μεγάλη μερίδα στρατηγικών κακοπληρωτών που καταχρώνται το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου, το οποίο προορίζεται μόνο για τους πραγματικά αδύναμους οφειλέτες.

Οι αλλαγές στο νόμο που συμφωνήθηκαν στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» το προηγούμενο Σάββατο και οι οποίες θα πρέπει να ψηφιστούν μέσα στους επόμενους 1- 2 μήνες, προβλέπουν άμεση έξωση από το νόμο όσων δεν δικαιούνται την προστασία του και επιβάλλουν άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να αποδεικνύεται η οικονομική αδυναμία του αιτούντος.

Όσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 31/12/2018, οπότε και λήγει η ισχύς του νόμου Κατσέλη, χωρίς να τίθεται θέμα παράτασης της προστασίας της.

«Σε αντίθεση με όσα σκοπίμως διακινούνται ως υποτιθέμενα γεγονότα, η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη ή πρόκειται να ενταχτούν είναι απόλυτη και διασφαλισμένη και θα παραμένει σε ένα καθεστώς πλήρους προστασίας έως την 31/12/2018», τόνισε μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο