ΦιλόΔημος ΙΙ: 228.000,00 ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου για την αναβάθμιση παιδικών χαρών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Ενισχύσεις 190.000 ευρώ στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Ενισχύσεις 530.000 ευρώ στους Δήμους Ανωγείων, Δομοκού, Σάμου και Φιλιατών για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία. Ανάμεσά τους και ο Δήμος Επιδαύρου με χρηματατοδότηση 228.000,00 ευρώ, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών.

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 1.803.694,23 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

epidauros paidiki xara

Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

sidirisi sxolion filodimos

Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

Ενισχύσεις 190.000 ευρώ στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ακολούθως, εγκρίθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού συνολικού ύψους 190.000,00 ευρώ, στους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, νομού Ευβοίας (ευρώ 40.000,00) και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, νομού Αιτωλοακαρνανίας (ευρώ 150.000,00), αποκλειστικά για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτό τον λόγο.

Ενισχύσεις 530.000 ευρώ στους Δήμους Ανωγείων, Δομοκού, Σάμου και Φιλιατών για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία

Τέλος, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν  επιχορηγήσεις ύψους 530.000,00 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

filodimos kakokairia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο