Ο Δήμος Άργους Μυκηνών εντατικοποιεί την μάχη για την καταπολέμηση των κουνουπιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
φωτό αρχείου

Τα ειδικά συνεργεία απεντομώσεων του Δήμου Άργους Μυκηνών μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που γίνονται εντός των οικιστικών ορίων όπου είναι και η αρμοδιότητα του Δήμου , δίνουν εδώ και μέρες την δική τους μάχη για να περιορίσουν τα κουνούπια που αναπαράγονται σε συγκεκριμένες εστίες όπως λιμνάζοντα νερά και φρεάτια.

Oι έλεγχοι και οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, τα οποία εργάζονται εντατικά με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Δυστυχώς λόγω της φετινής πολυομβρίας και καθότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, ο Δήμος καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψης τους, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα καλεί το κοινό να μην διατηρεί δοχεία, βαρέλια και παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά του, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο