Δήμος Ναυπλιέων: Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναύπλιο «Εν Ναυπλίω…Εικόνες κι Αναφορές στ’ Άνάπλι του Αγώνα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο Βουλευτικό την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 την Ειδική Επετειακή Εκδήλωση «Εν Ναυπλίω…Εικόνες κι Άναφορές στ’ Άνάπλι του Αγώνα».

Στο στρογγυλό τραπέζι της εκδήλωσης συμμετείχαν διακεκριμένοι ιστορικοί που μίλησαν για γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της Άλωσης του Παλαμηδίου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολούθησαν οι βραβεύσεις και η επίδοση αναμνηστικών Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συνεισφορά τους στο θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση του καθηγητή Στέλιου Περράκη από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για όσα έχει προσφέρει στο αγαπημένο του Ανάπλι όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος.

Η επετειακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας» Ένα μουσικό πρόγραμμα από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό που περιελάμβανε αποσπάσματα από την όπερα του «Ελπίς Πατρίδος» σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Ακούστηκαν επίσης τραγούδια από μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη. Ενώ η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τις απαγγελίες ποιημάτων, κείμενα των αγωνιστών του 1821 και του Ιωάννη Καποδίστρια, που εξυμνούσαν το θάρρος και την πίστη στον αγώνα για ελευθερία και ειρήνη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων ολοκλήρωσε έναν επιτυχημένο κύκλο επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου. Θα συνεχίσουν και στο μέλλον ακόμα πιο δυναμικά να σχεδιάζουμε δράσεις και παρεμβάσεις που τονίζουν την ιστορική μνήμη και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Ευχαριστούν όλες και όλους εσάς που συμμετείχατε στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες της πόλης μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο