Φεβρουαρίου 10, 2020

Με θέα τον Αργολικό κόλπο η εξόρμηση της "Βουνοπαρέας Αργολίδας"

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την ανάδειξη των ορεινών μονοπατιών και περιοχών του Άργους και της Αργολίδας.

Γενικότερα, πραγματοποίησε πεζοπορική επίσκεψη στο εξωκκλήσι της Αγίας Ρουσαλή, στο Βρούστι στις 2 Φεβρουαρίου 2020.

argo

Το ταπεινό και πανέμορφο εκκλησάκι βρίσκετε χτισμένο μέσα σε σπηλιά και είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου. Είναι ένα φυσικό οχυρό και υπήρξε καταφύγιο του Άργους, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους το 1770 μ.χ, αλλά και ορμητήριο των οπλαρχηγών και των Ελληνικών δυνάμεων, λόγω της θέσης του και της αυτονομίας του σε νερό από το πηγάδι που βρίσκετε στην σπηλιά. Χρονολογείται ότι κτίστηκε το 1700 μ.χ.

argoli

Χάρις στην εμπειρία, την γνώση, την τεχνική, τους κανόνες της πεζοπορίας και των μονοπατιών, ανοίξαμε και καθαρίσαμε ένα μονοπάτι μικρής παράκαμψης (700 m) από το κυρίως μονοπάτι (34), Χούνι-Βρούστι-Καρυά.

Όλα αυτά έγιναν με το μεράκι μας και την βοήθεια των φίλων χορηγών μας!
Μετά από 90 λεπτά περίπου περπάτημα βρεθήκαμε σ΄ ένα από τα ποιο μαγευτικά ίσως μπαλκόνια του ορεινού Άργους, με μοναδική θέα τον Αργολικό κόλπο, σ΄ ένα πανέμορφο τοπίο με ορθοπλαγιές και βραχοσπηλιές.

Μέσα στην υπέροχη παρθένα φύση και την λιτότητα του σπηλαίου η Βουνοπαρέα Αργολίδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της όπως αρμόζει στους ανθρώπους που ακολουθούν στις πεζοπορίες και αντάλλαξε ευχές για μια χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, δημιουργία, καλά βουνά και πάντα ψηλά στης προσδοκίες μας!

argol

Σκοπός μας έγινε να καθιερώσουμε αυτήν την επίσκεψη!

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia