Σεπτεμβρίου 12, 2019

Σε έξαρση η "κόκκινη παλίρροια" στο Ναύπλιο

Περισσότερα έντονα από κάθε άλλη φορά είναι τα αποτελέσματα από το φαινόμενο της "κόκκινης παλίρροιας" που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην παραλία Ναυπλίου Νέας Κίου.

Ερυθρά παλίρροια είναι η κοινή ονομασία ενός φαινομένου γνωστού ως άνθιση φυτοπλαγκτού (μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών) όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώμα. Συνήθως συμβαίνει σε παράκτιες περιοχές. Μερικές ερυθρές παλίρροιες σχετίζονται με την παραγωγή βιοτοξινών, την εξάντληση του διαλυμένου στο νερό οξυγόνου και άλλες βλαβερές επιπτώσεις και γενικά τέτοιες εξάρσεις στην άνθιση του φυτοπλαγκτόν .

Οι ερυθρές παλίρροιες είναι φαινόμενα ταχείας συσσώρευσης φυτοπλαγκτού, των αλμυρών, γλυκών και μικτών νερών, με αποτέλεσμα τον χρωματισμό των επιφανειακών νερών.

Οι πιο εμφανείς επιπτώσεις αυτών των ειδών ερυθρών παλιρροιών σχετίζονται με τη θνησιμότητα της ιχθυοπανίδας, πελαγικής και παράκτιας, της ορνιθοπανίδας, των υδρόβιων θηλαστικών και άλλων οργανισμών.

ARGOLIDA FAINOMENO KOKKINHS PALIROIAS7

 Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia