Ψαρόνια: Σκηνές από ταινία του Χίτσκοκ καθημερινά στο Ναύπλιο

Οκτωβρίου 24, 2021
Χιλιάδες ψαρόνια γεμίζουν αυτές τις ημέρες καθημερινά τον ουρανό στο Ναύπλιο.

Τεράστια φτερωτά «σύννεφα» απλώνονται στον ουρανό καθώς τα πουλιά καταφθάνουν κατά εκατοντάδες

Οι τεράστιες κινούμενες μάζες συνοδεύονται από κρωξίματα από χιλιάδες ψαρόνια αλλά και τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους.

poulia

Τα πουλιά σαν μια τεράστια κινούμενη μάζα κάνουν απίστευτους ελιγμούς στον αέρα, πάνω από την παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου και δίπλα σε χωράφια.

poulia nauplioo

Το θέαμα φέρνει αυτόματα στη μνήμη σκηνές από την ταινία "Τα πουλιά" του Χίτσκοκ, πολύ εντυπωσιακό αλλά και λίγο τρομακτικό.

Τα ψαρόνια κατά διαστήματα κάνουν έφοδο όλα μαζί, σε χωράφια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο, σε μια οδό με αρκετή κίνηση.

DSC 6427KIOS PSARONIA

Τα ψαρόνια [από το ψαρής ή γκριζομάλλης δηλ. έχει λευκά και μελανά στίγματα] ή Ευρωπαϊκό ψαρόνι ή Sturnus Vulgaris, [Οικογένεια Sturnidae], είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών), και για τις πολύ εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα.

Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή. Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτιρίων ακόμη και γεννάνε μια με δυο φορές τον χρόνο.

DSC 6398KIOS PSARONIA

Ζουν περί τα 15 χρόνια. Είναι αποδημητικά πτηνά και από τα πιο πολυπληθή της υφηλίου που έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά πολλές περιοχές του πλανήτη, βόρειο Αμερική, Αυστραλία, νότιο Αφρική και αλλού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα προφανώς για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα κ.α

DSC 6509KIOS PSARONIA

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia