Ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτων και επάρκεια κατάλληλου νερού ζητά ο Δήμος Ναυπλιέων

Ιουνίου 28, 2017
Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε χθες 27/06/2017 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων το θέμα του διυλιστηρίου στον Ανάβαλο.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, όσο και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, εστίασαν στην σοβαρότητα του θέματος σχετικά με την στρατηγική μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων, με σκοπό τη διάθεση και την επάρκεια κατάλληλης ποιότητας νερού σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων.


Το Δ.Σ. αποφάσισε και ψήφισε σχετική απόφαση, κατά την οποία δεν θα επιτραπούν αποσπασματικές δράσεις και φυσικά θα απαιτηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη δυνατή προστασία των πηγών της Λέρνης.


Τα έργα προστασίας  τα οποία  προτάθηκαν και ψηφίστηκαν είναι, η κατασκευή αποχετευτικού έργου στη Δ.Ε. Λέρνης, ο έλεγχος και ο περιορισμός των γεωτρήσεων  στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μέσω της άρδευσής της από τον Ανάβαλο καθώς και η μεταφορά του νεκροταφείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μη ανάμειξη ιδιώτη, όσον αφορά στη διαχείριση του νερού.


"Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δώρο της φύσης και σε καμία περίπτωση ο Δήμος Ναυπλιέων δεν θα το κάνει αντικείμενο ιδιοκτησίας και εμπορευματοποίησης.Ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι παρών και μάχιμος προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου, να αποφευχθεί η οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση του πολυτιμότερου ίσως κοινωνικού αγαθού", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 28 Ιουνίου 2017 %15:%Ιουν

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia