Πελοπόννησος, Greece

Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, από το 2020, προειδοποίησε και για μια ακόμη πανδημία, εκτός του κορονοϊού, αυτή της παγκόσμιας αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και κυρίως κατά των γυναικών.

Σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα, εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η σωματεμπορία και ο βιασμός. Στη Ελλάδα η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα, έχει ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισής της και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

“Εμείς, ως αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και στοχοπροσήλωση να αγωνιζόμαστε διακριτικά και παρεμβατικά, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, όπου δεν θα διακυβεύεται η ασφάλεια και η προστασία της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Δυστυχώς όμως στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και αυξανόμενων περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Η σημερινή μέρα λοιπόν ας αποτελέσει την ευκαιρία να σπάσει η σιωπή του φόβου και της ενοχής”, τονίζει χαρακτηριστικά, η πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου και  Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ερμιονίδας,  Ελένη Σιάννα – Γκαμίλη.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ 100,3: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία

H σημασία της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, η ακατανόητη στάση του ΠΑΣΟΚ κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς και το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους ήταν τα βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενη στην Εθνική Κοινωνική Συμφωνία η υπουργός υπογράμμισε ότι

Τα Τρόπαια γιορτάζουν την Αποκριά με το έθιμο Το λιώσιμο του χοιρινού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. Εκδηλώσεις στη Κοντοβάζαινα και το Βυζίκι

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Κοντοβάζαινα, το Βυζίκι και τα Τρόπαια!Στην Κοντοβάζαινα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού και την Κυριακή στις 12 στην πλατεία του χωριού, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν το αποκριάτικο καρναβάλι. Στο Δημοτικό Σχολείο Βυζικίου, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, μια μεγάλη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ