Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου της Κοινότητας Σίταινας για εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ – Τι ζητάει από τον υπουργό

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Πέτρος Ι. Αλοίμονος, εκλεγμένος Πρόεδρος της Κοινότητας Σίταινας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, oσχετικά με την κοπή κλαδιών από ιδιώτη εργολάβο για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία είναι κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια παροχής ρεύματος, στην Κοινότητα Σίταινας με σκοπό την ασφάλεια του δικτύου.

  Ένα εκτεταμένο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου του 2022, στην Κοινότητα Σίταινας, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο εξόργισε όχι μόνο εμένα σαν Πέτρο Ι. Αλοίμονο εκλεγμένο Πρόεδρο της Κοινότητας Σίταινας από τις εκλογές της 24ης Μαϊου 2019, αλλά και οι κραυγής οργής και αγανάκτησης, όλων των κατοίκων του χωριού, το καθήκον και η υποχρέωσή μου, μου επιβάλλουν να προβώ στην ποιο κάτω δήλωση, ανακοίνωση, διαμαρτυρία,  με κάθε σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενημέρωσή του με σκοπό το συγκεκριμμένο συμβάν να πάψει να υφίσταται εάν είναι δυνατόν, από την περίοδο αυτή και μετέπειτα, σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

  Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε από ιδιώτη εργολάβο ο οποίος έχει υπογράψει σύμβαση με τον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ της Αρκαδίας, για την κοπή επικίνδυνων κλαδιών τα οποία ακουμπούν η είναι κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια παροχής, στην Κοινότητα Σίταινας με σκοπό την ασφάλεια του δικτύου και την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

  Το ότι δεν ενημερώθηκα από την υπηρεσία, ή τον αρμόδιο εργολάβο για τις εργασίες που θα πραγματοποιούνταν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ως όφειλαν νομίζω, το προσπερνώ και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε όλους τους αρμόδιους ή μη.

  Θα προσπεράσω επίσης Κ. Υπουργέ το ότι, μάλλον κάποιοι, μας θεωρούν τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που εκπροσωπούμε τα χωριά μας, σαν διακοσμητικά στοιχεία ή ότι δεν έχουμε λόγο ή άποψη για ότι συμβαίνει σε ένα τόπο στο οποίο μας έχει τιμήσει ο κάθε κάτοικος με την ψήφο του για να εκπροσωπούμε το γενικό καλό του τόπου μας.

  Δεν θα προσπεράσω όμως καθόλου αυτό που έχει συμβεί το οποίο είναι η απόλυτη καταστροφή και η αλόγιστη κοπή κλαδιών και δέντρων που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας και η εικόνα που παρουσιάζει το χωριό Σίταινα σήμερα.

 Δεν θα προσπεράσω επίσης ότι τα σημεία τα οποία πραγματικά έπρεπε να γίνει κοπή κλαδιών έχουν μείνει άθικτα γιατί μάλλον δεν υπήρχε και κάποιος αρμόδιος να υποδείξει που πραγματικά υπήρχε ανάγκη κοπής κλαδιών για την απελευθέρωση και την ασφάλεια του δικτύου.

  Δεν θα προσπεράσω επίσης Κ. Υπουργέ ότι τα ξύλα από την κατεδάφιση γιατί περί αυτού πρόκειται, αντί να μείνουν όπως είχαν την υποχρέωση συν της άλλης για την απόδοσή τους στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού της Αρκαδίας τα οποία είναι χρήσιμα για να ζεσταθούν τον δύσκολο χειμώνα, φορτώθηκαν και πάνε για άλλες πολιτείες.

   Και τέλος νομίζω ότι για κάθε εργασία ή παρέμβαση ή εκδήλωση, που γίνεται σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο ή δρόμο, οφείλει ο κάθε αναλαμβάνων έργο η οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα να αποδίδει την περιοχή, στην κατάσταση που ήταν εκ των προτέρων δηλαδή καθαρή.

  Η εικόνα κύριε Υπουργέ που παρουσιάζει η Κοινότητα Σίταινας σήμερα είναι εικόνα ντροπής και εγώ σαν Πρόεδρος της Κοινότητας αλλά και σαν απλός πολίτης αυτού του τόπου που υπηρετώ ψυχή και σώμα, πραγματικά μου προκαλεί θλίψη και μόνο θλίψη.

  Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σίταινας, ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Σίταινας ( Άγιος Σώζων) όλοι οι κάτοικοι του χωριού αυτού και οι Απανταχού Ομογενείς από Αυστραλία-Αμερική-Καναδά-Γερμανία διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι συμπεριφορές και οι πράξεις κάποιων ανεύθυνων που θεωρούν εαυτόν, πάνω από όλους και από όλα και πράττουν σαν κράτος εν κράτει, δεν προσβάλλουν μόνο εμάς σαν άτομα αλλά και σαν Έλληνες που χαρακτηριστικό μας προσόν, ήταν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ισχύει έως και σήμερα, η υπερηφάνεια και ο πολιτισμός και τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις έρχονται αντίθετες ως προς το προφανές και αυτονόητο.

  Σκοπός μου Κύριε Υπουργέ δεν είναι η απόδοση ευθυνών γιατί το κακό έγινε και δεν γίνεται να διορθωθεί ούτε κάποιοι να τιμωρηθούν για την πράξη αυτή, αλλά να σταματήσει επιτέλους κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα να γίνεται ότι γίνεται, μόνο και μόνο για να λέμε ότι παράγεται έργο και επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουμε όλοι να είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι, σοβαροί και δημιουργικοί σε αυτό που αναλαμβάνουμε.

  Η σοβαρότητα του περιστατικού με υποχρεώνει Κύριε Υπουργέ, να κοινοποιήσω την επιστολή διαμαρτυρίας αυτή, σε όλες τις Προϊστάμενες Αρχές και Υπηρεσίες, αλλά και να την δημοσιεύσω σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης του Νομού Αρκαδίας και όχι μόνο.

  Δηλώνω επίσημα ότι με την επιστολή μου αυτή, δεν αποζητώ κάποιου είδους αποζημίωση, αλλά απαιτώ από τους υπεύθυνους, δημόσια και έγγραφη συγνώμη προς όλους τους κατοίκους της Κοινότητάς μου, όπως απαιτώ άμεσα την επιστροφή της ξυλείας που παράνομα αφαιρέθηκε από την κυριότητα του χωριού μου, προς απόδοσή της στους νόμιμους κατόχους της οι οποίοι είναι οι κάτοικοι της Σίταινας.

  Εξάλλου το να ζητήσω κάτι παραπάνω, από ανθρώπους ή υπηρεσίες, που εμπλέχθηκαν σε αυτή την βαρβαρότητα, δεν θα διορθώσει τίποτα, ούτε μπορείς να ζητήσεις σεβασμό στο περιβάλλον πάνω απ όλα, γιατί οι πράξεις δείχνουν το αντίθετο.

  Και όπως λέει μια λαϊκή ρύση στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!!

  Είμαι σίγουρος ότι θα πράξετε τα δέοντα και μαζί με την επιστολή διαμαρτυρίας σας αποστέλλω και φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό, με συγκεκριμένες περιγραφές και επεξηγήσεις.

  Η τελευταία παράγραφος είναι προσωπική, αλλά και το πιστεύω μου σαν ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, που λέγεται Ελλάδα.

  Ο Πολιτισμός μας και η Ιστορία μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε κάτι άλλο από αυτό που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στα βάθη των αιώνων και σε όλη αυτή την διαδρομή των χιλιάδων ετών Κύριε Υπουργέ, αγαπητέ Κύριε Κώστα Σκρέκα.

  Με Τιμή σεβασμό και εκτίμηση         

                                                                                                                   

Πέτρος Αλοίμονος

Πρόεδρος Τ.Κ Σίταινας      

{gallery}sitaina_dedhe{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο