Καμπύλης: Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την οποία υπέβαλλε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 10.845.000,00 €.

Η συγκεκριμένη Πράξη αφορά στην κατασκευή των πρώτων επτά Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εξυπηρετώντας Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και θα υλοποιηθεί από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Σκοπός είναι η συμπίεση, μεταφόρτωση και η μεταφορά των απορριμμάτων από τον ΣΜΑ του Δήμου μας στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Ο ΣΜΑ αποτελεί βασική υποδομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων καθώς εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη συνολική διαχείριση των αστικών αποβλήτων και τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Επιπροσθέτως, μέσω του συγκεκριμένου έργου βελτιώνεται το επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, επιτυγχάνοντας οικονομία κλίμακας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων ο οποίος θα κατασκευαστεί στην περιοχή που λειτουργεί σήμερα το Κ.Δ.Α.Υ. του Δήμου μας, δίπλα από την έκταση όπου εκπονούμε τις μελέτες για να γίνει το Πράσινο Σημείο και η Μονάδα Κομποστοποίησης. Ένα έργο σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που θα μας οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά πάνω απ΄ όλα στην προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Βόρειας Κυνουρίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «ΜΑΖΙ με τον Αστέρα μας, στηρίζουμε τους ευάλωτους συνδημότες μας»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Μεγάλη Τρίτη (30/4/2024), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.Αφορμή ήταν μία κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Αστέρας με 100 δωροεπιταγές (αξίας 100 ευρώ έκαστη) οι οποίες θα δοθούν σε ευάλωτες συμπολίτες μας που θα επιλεγούν με κριτήρια που θα καθορίσει η

Λειτουργία των Κ.Ε.Π. τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ανακοινώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτηση Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 13:00.

Ανακοίνωση

Στην Τρίπολη, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργούν δύο ψησταριές στην Πλατεία Άρεως και στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, όπου ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να ψήσει δωρεάν τα αρνιά όσων δημοτών μας το επιθυμούν.  Όποιος δημότης, λοιπόν, επιθυμεί ν΄ αναλάβει το ψήσιμο του πασχαλινού του οβελία ο Δήμος, παρακαλείται όπως αφήσει το αρνί του στο κατάστημα

Σημαντική Ανακοίνωση | Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πρασίνου

Ενόψει της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, σας γνωστοποιούμε ότι, απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο