ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αντιδράσεις για τα λουκέτα σε Α.Τ Λεβιδίου και Σταδίου

Σεπτεμβρίου 01, 2016
Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και το λουκέτο στα Α.Τ Λεβιδίου και Σταδίου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ.Παπαχρόνης ο οποίος ζήτησε να βγει ένα νέο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο να ζητούν, να έρθει σε διάλογο το υπουργείο με τους πολίτες και τους φορείς, πριν προχωρήσουν στο τελικό διάταγμα. "Ας έχουν και οι πολιτικοί, μεγαλοδικηγόροι και μεγαλοδημοσιογράφοι τους αστυνομικούς τους στα 20 χιλιόμετρα, αν θεωρούν οτι τα χιλιόμετρα δεν παίζουν ρόλο", ανέφερε μεταξύ άλλων .Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Σταμάτης τονίζοντας, πως το κόστος για το αστυνομικό τμήμα στο Λεβίδι είναι μηδενικό, αφού οι λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται από το Δήμο και επομένως δεν μπορεί να υπάρχει η πρόφαση του οικονομικού κόστους για τη λειτουργία του. "Ποιος είναι ο κ.Τόσκας που είναι αμετάπειστος; Τα κρούσματα κλοπών ολοένα μεγαλώνουν. Αν δεν μπορεί ο υπουργός να έρθει εδώ να μιλήσουμε να πάμε εμείς", δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης και οι επικεφαλής των παρατάξεων…Παυλής: "Μας είχαν καθησυχάσει πως δεν θα γινόταν ακόμα τίποτα…"


Μας είχαν καθησυχάσει. Επιδίωξα να δω τον περιφερειακό διευθυντή της αστυνομίας, ο οποίος μου είπε πως στην δική του εισήγηση είναι αρνητικός, στο να παραμείνουν τα τμήματα στην θέση τους, γιατί έχουν έλλειψη προσωπικού. Μου ξεκαθάρισε, πως δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση. Επικοινώνησα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος μας έστησε στο ραντεβού,ενώ από την άλλη ο υπουργός δεν μας είπε την αλήθεια, γιατί είπε πως το θέμα έχει εν μέρει δρομολογηθεί, αλλά δεν έχει λήξει. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και πάλι μαζί τους μετά από τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του προεδρικού διατάγματος, αλλά δεν τα κατάφερα.

Πρέπει να υπάρξει διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα επισκεφθεί τα τμήματα και θα μιλήσει με τους υπαλλήλους και τους αστυνομικούς. Η ίδια επιτροπή θα μιλήσει και με τους βουλευτές και με τον ίδιο τον Υπουργό.


Μπορεί η κυβέρνηση με τις αποσπάσεις και την κινητικότητα των υπαλλήλων να λύσει το θέμα. Την άλλη βδομάδα πρέπει να γίνουν οι επαφές.Σμυρνιώτης : "Ο δήμαρχος δεν το γνωρίζει καν το θέμα…"Μας πιάνουν εξ απροόπτου. Το θέμα δεν το έχουμε βάλει σε σωστή βάση και ο κ.Παυλής δεν γνωρίζει για το θέμα. Δεν μπορούν να τα βλέπουν όλα με οριζόντια λογική.Τζιούμης: "Τα ψηφίσματα που βγάζουμε δεν αρκούν…"Δεν κάνατε ενέργειες για να διατηρήσουμε ένα κεκτημένο που ήταν τα αστυνομικά τμήματα. Πρέπει να δούμε τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε. Το να βγάλουμε ένα ψήφισμα και μετά να καταργηθούν τα τμήματα δεν λέει κάτι. Οι περιοχές αυτές θα εγκαταλειφθούν πλήρως από την αστυνομία. Πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία.Λάζαρης (Δημοτικός Σύμβουλος): "Παντού υπάρχουν μειώσεις υπηρεσιών…"Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες μειώνονται. Στο πλαίσιο αυτό πήραν και την απόφαση αυτή. Ας μετακινήσουν προσωπικό για να αστυνομευθούν οι περιοχές αυτές. Με δυο και τρια άτομα σε αστυνομικά τμήματα δεν γίνεται αστυνόμευση. Ας φέρουν προσωπικό από το κέντρο στην επαρχία.Νικολάου: "Οι πολίτες πρέπει να βγουν στους δρόμους…"Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των πολιτών. Μόνο αν κινητοποιηθούν οι κάτοικοι θα καταφέρουν να ανατρέψουν την απόφαση…

Τελευταία τροποποίηση στις 1 Σεπτεμβρίου 2016 %17:%Σεπ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia