Ο Δήμαρχος Τρίπολης Στα Εγκαίνια Της 46ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Τρίπολης,
Σε δηλώσεις του την ημέρα των εγκαινίων της 46ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης, τόνισε την ευθύνη που φέρει ως αρμόδιος, για την οργάνωση, λειτουργία και αδειοδότηση της Εμποροπανήγυρης Τεγέας καθώς και την ανάγκη νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας της, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε, για την αρμονική και ειλικρινή συνεργασία του με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, αναγνωρίζοντας την ιστορική συμβολή του στη δημιουργία και διατήρηση του θεσμού αυτού.

[iframe width=”653″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/-iIN0pUje0E” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Κοινός και υψηλός στόχος δεν είναι μόνο η διατήρηση του καθιερωμένου θεσμού της Εμποροπανήγυρης, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, που επιτάσσει όχι μόνο η εποχή μας αλλά και η ιστορία αυτού του τόπου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει όλοι μαζί, να παλέψουμε για μια έκθεση που αξιοποιώντας τα αρχικά χαρακτηριστικά της, δηλαδή μιας πραγματικά Παμπελοποννησιακής Έκθεσης, προβολής τοπικών αγροτικών προϊόντων, σύγχρονης αγροκτηνοτροφικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, θα την οδηγήσουμε στην υιοθέτηση μιας σύγχρονης και ενδιαφέρουσας για τους επισκέπτες θεματικής αλλά και ζωηρού ενδιαφέροντος από πλευράς επαγγελματιών, που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από σύγχρονες αντίστοιχες εκθέσεις.

Χαιρετισμός Δημάρχου Τρίπολης:

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω και φέτος, στα εγκαίνια της 46ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας. Σας καλωσορίζω, στην 133η Εμποροπανήγυρη της Τεγέας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε αυτόν τον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο της Παλαιάς Επισκοπής, που αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς αιώνες, για την Αρκαδία, για την Πελοπόννησο, για την Ελλάδα.

Ο θεσμός της Εμποροπανήγυρης της Τεγέας, με θρησκευτική, πολιτιστική και κοινωνική διάσταση για το Δήμο μας, είναι και φέτος ένα κυρίαρχο γεγονός.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως η Τεγέα αυτές τις μέρες, συγκεντρώνει τα βλέμματα και τον θαυμασμό, όχι μόνο των επαγγελματιών, που την επιλέγουν για πολλά συναπτά έτη, αλλά και των φίλων και επισκεπτών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Συμπληρώνοντας σχεδόν μισό αιώνα ζωής, στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, οφείλουμε όλοι μαζί, να επαναφέρουμε και να δώσουμε τη λάμψη και την αίγλη που της αρμόζει.

Οφείλουμε να επανατοποθετήσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, για να αποτελεί το κυρίαρχο οικονομικό γεγονός της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, με υπερπροσπάθεια, θέληση και όραμα, κατάφερε να καθιερώσει αυτό το θεσμό, εδώ και πενήντα χρόνια, ως ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά γεγονότα. Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση της Τεγέας, ήταν ο προάγγελος του εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα και των σύγχρονων εμπορικών δραστηριοτήτων .

Ο Δήμος Τρίπολης, συμπεριλαμβάνοντας το χώρο αυτό στα διοικητικά του όρια, καλείται όχι μόνο να διατηρήσει το θεσμό αυτό, αλλά και να τον αναβαθμίσει.

Εγώ προσωπικά, μαζί με την δημοτική μου ομάδα και με συνοδοιπόρο τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε τις προϋποθέσεις, όπου θα κυριαρχεί η οργάνωση και ο σωστός προγραμματισμός.

Πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, να παραμείνει η Τεγέα ψηλά στην ατζέντα εμπορικών δραστηριοτήτων, απαντώντας όμως και στις επιταγές της εποχής που διανύουμε.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την οικονομική κρίση που επηρεάζει όλους τους επαγγελματίες αλλά και το αγοραστικό κοινό. Πρέπει να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης των επαγγελματιών και αναζωογόνησης του ενδιαφέροντος του κοινού.

Πριν κλείσω, θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλες και όλους που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις θέσεις ευθύνης, για την καθιέρωση αυτών των εκδηλώσεων. Γιατί χωρίς την πίστη, την εργατικότητα και την υπέρβασή τους, δεν θα ήμασταν εδώ τώρα.

Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία, τόσο στην 46η Παμπελοποννησιακή Έκθεση, όσο και στην 133η Εμποροπανήγυρη Τεγέας.

Θα είναι τιμή μας όλοι οι επισκέπτες να απολαύσουν το πλήθος των τόσο αξιόλογων δραστηριοτήτων και παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 21 Αυγούστου, σε αυτόν τον όμορφο και ιστορικό τόπο.

Χρόνια Πολλά σε όλους!!

{gallery}dimarxos_tegea{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο