Μαρτίου 11, 2015

Απάντηση στις «όψιμες» δηλώσεις Μ. Σκαντζού από Δημήτρη Παυλή

«όψιμες» «άστοχες» «σκόπιμες» και «κακοπροαίρετες» χαρακτήρισε της δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζού για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Με έκπληξη παρακολούθησα τις «όψιμες» δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζού – αλλά και τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε συγκεκριμένο ΜΜΕ – για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Τρίπολη. Η παρέμβαση του τέως Δημάρχου θεωρώ ότι εκτός από «άστοχη» ήταν και «σκόπιμη». Για να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Η κριτική που άσκησε ο τέως Δήμαρχος του όμορου Δήμου στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, ήταν πέρα ως πέρα «κακοπροαίρετη» και ήρθε σε μια στιγμή που όλες οι πλευρές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση.

Στον «εύθικτο» και «όψιμα αγανακτισμένο» αυτοδιοικητικό παράγοντα κ. Σκαντζό, δεν θα απαντήσω επί της ουσίας, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων διογκωμένο και καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

Για το θέμα της υποβάθμισης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης που επικαλείται ο «εύθικτος» κ. Σκαντζός, έχω να πω ότι οι θεσμοί υποβαθμίζονται όταν οι παράγοντες που τους υπηρετούν αδιαφορούν και στρουθοκαμηλίζουν.

Οι θεσμοί, αλλά και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν, δεν υποβαθμίζονται με δράσεις που φέρνουν αποτέλεσμα. Οι θεσμοί, θυμίζω στον κ. Σκαντζό, είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίλυση των προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό πράξαμε εμείς και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθεί μία οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν θα ακολουθήσουμε την προσωπική πορεία του τέως Δημάρχου κ. Σκαντζού, ο οποίος διάλεξε την«περίεργη» φυγή από τη θέση του Δημάρχου και την «παραίτηση» από τον καθημερινό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Είναι εύκολο να κάνει κάποιος αυτοδιοικητικός κριτική σε άλλους αυτοδιοικητικούς, ενώ ο ίδιος εγκατέλειψε πρόσφατα – άγνωστο για ποιους λόγους – την θέση ευθύνης του Δημάρχου που κατείχε.

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της «παραίτησης» που χάραξε ο κ. Σκαντζός, Θα μείνουμε εδώ για να παλέψουμε με τα προβλήματα των πολιτών και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να παρακαλέσω τον »αγανακτισμένο» κ. Σκαντζό, πριν κάνει κριτική σε άλλους αυτοδιοικητικούς, να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του. Μια τέτοια εσωτερική διαδικασία, θα τον βοηθήσει να βρεθεί πιο κοντά στην αλήθεια και έτσι θα υπηρετήσει με περισσότερη σοβαρότητα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράγοντες σαν τον τέως Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, που τόσο άκομψα και πρόωρα εγκατέλειψε την θέση του Δημάρχου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δεν δικαιούνται να ομιλούν για υποβάθμιση των θεσμών. Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί σας πατρώνοι μιας και είναι πολύ νέοι στην υπηρεσία των θεσμών, να σωπάσουν. Να μην σας χρησιμοποιούν. Γιατί θα έλθει εκείνος ο χρόνος που θα μπορούν να εκφράζουν απόψεις αφού πρώτα κριθούν για την δική τους πολιτεία.

Όλοι αυτοί είναι καλύτερο να σιωπούν διότι οι πράξεις και οι προσωπικές τους επιλογές, τους εκθέτουν στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες ξέρουν πρόσωπα και πράγματα για την πορεία του καθενός μας και μπορούν να κρίνουν τις παρεμβάσεις που γίνονται από τον κάθε «αγανακτισμένο» για το θέμα των απορριμμάτων, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Ο νοών νοείτω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:58

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia