Το Πάσχα στην Τρίπολη για άλλη μια χρονιά ήταν μια απέραντη γιορτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πάσχα στην Τρίπολη είναι πραγματικά μια απέραντη γιορτή.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/vxkp8UirFfc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Όλη η μεγάλη Εβδομάδα περνάει κατανυκτικά, με την ευλαβή νηστεία και τις λειτουργίες στους ναούς που συνταράσσουν τις καρδιές.

Από την Ανάσταση και μετά όλη η πόλη γιόρτασε το μέγα γεγονός. Ο Δήμος της Τρίπολης έχει μια μακρά παράδοση με τις ξεχωριστές εκδηλώσεις του Πάσχα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τη Λαμπρή όλα τα καλά του Θεού προσφέρονται δωρεάν στους ντόπιους και τους ταξιδιώτες. Εκλεκτά ψητά, αυγά, τσουρέκια και κρασί υπήρχαν στις ψησταριές στις γειτονιές της πόλης, στην Πλατεία Άρεως, στην Πλατεία Βαλτετσίου, στο Πάρκο Φιλοδένδρων της Πλατείας Άρεως, στο Άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στη Μεταμόρφωση και στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη

Όλος ο κόσμος έγινε μια απέραντη παρέα όπου παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια έδωσαν άρωμα Ελλάδας στην αναστάσιμη ημέρα.

Το Πάσχα στην Τρίπολη  έχει γίνει  θεσμός και για άλλη μια χρονιά  έκανε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό να νιώσουν την πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα με τον αυθεντικό αρκαδικό τρόπο.

{gallery}Pasxa_tripoli_2016{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο