Δύο νέα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

[iframe width=”730″ height=”411″ src=”https://www.youtube.com/embed/UNv9rpX6A5g” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης” είναι η Ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης που θα γίνει στο κτίριο της Τσιχιρτζή, καθώς και η δημιουργία ψηφιακού μουσείου που θα λειτουργήσει στο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην πλατεία Πετρινού.

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθούν πράγματα που θα μείνουν και θα αναβαθμίσουν το πολιστικό περιεχόμενο της πόλης.

Στην Δημοτική Πινακοθήκη, θα υπάρχουν μόνιμες εκθέσεις από τις αποθήκες του Δήμου που θα έχουν σχέση με την Ελληνική Επανάσταση και όχι μόνο, ενώ, θα γίνονται και περιοδικές εκθέσεις. Η Δημοτική Πινακοθήκη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί, σε περίπου ενάμιση χρόνο. Ο κ. Τζιούμης τόνισε, ότι θέλουμε να βάλουμε την Τρίπολη στον χάρτη των εικαστικών τεχνών.

Όσον αφορά το Ψηφιακό Μουσείο αυτό θα δημιουργηθεί στο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην πλατεία Πετρινού και θα προβάλλεται η ιστορία με ψηφιακά μέσα, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βλέπει την ιστορία της περιοχής μας αλλά και την σύγχρονη ιστορία. ”Είναι το πρώτο βήμα με σύγχρονες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος Τρίπολης, να υλοποιήσει τον στόχο του για το μουσείο του αγώνα”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρίπολης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο