Νίκος Τσιαμούλος: Η Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων τελικά «κοστίζει» στο Δήμο Τρίπολης

Ο κ. Τσιαμούλος αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δήμο Τρίπολης και σε συνέχεια των δηλώσεών του σε ραδιοφωνική συνέντευξη για το κόστος απόκτησης του εν λόγω συστήματος, δέχθηκε “πρόχειρη” κριτική από τον κ. Τσαγγαρέλη, όπου τελικά ήταν μια απολογία για την κακοδιαχείριση του Δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Τσαγκαρέλης, έχει μπερδέψει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ηλεκτρονική τιμολόγηση λόγο επαγγέλματος.

 Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση απλοποιεί τις διαδικασίες της Διοίκησης καθώς εξυπηρετεί και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εμφανίστηκε υπέρμαχος της συγκεκριμένης εφαρμογής που πλήρωσαν οι Τριπολίτες :

17.000,00 + 4.080,00 = 21.080,00 με την επιλογή του, ενώ αν πλήρωνε με δικά του χρήματα θα είχε ανακαλύψει ότι υπάρχει και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τέτοια εφαρμογή.

Είναι εύκολο όταν μονολογείς, να λες ότι θες… αλλά το ότι δεν αξιολόγησε σωστά την συγκεκριμένη προμήθεια φαίνεται από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τι είναι το ΙΡΙΣ. Θα ενημερώσουμε λοιπόν τον Κο Τσαγκαρέλη, τι είναι το ΙΡΙΣ.

 Το ΙΡΙΣ είναι εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης και αρχειοθέτησης εγγράφων, την οποία ανέπτυξε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ήδη εφαρμόζεται σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους Δήμους (ΙΛΙΟΥ,ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ,ΣΟΥΛΙΟΥ,ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΟΥ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κ.α.) που προμηθευτήκαν την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ ενώ ο Κος Τσαγκαρέλης δηλαδή οι δημότες του Δήμου Τρίπολης, το πλήρωσαν 21.080,00. Με το ΙΡΙΣ όλοι οι φορείς του Δημοσίου που εντάσσονται σε αυτή την πλατφόρμα. ΔΕΝ χρειάζεται να υπογράφονται ηλεκτρονικά. Δηλαδή καμία υπογραφή δεν θα χρειάζεται για την αποστολή ενός εγγράφου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν θα μπω σε περεταίρω λεπτομέρειες, που θα έπρεπε ο Αντιδήμαρχος να γνωρίζει ήδη.

 Ο ίδιος ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Πιερρακάκης την προτείνει και την διαθέτει δωρεάν. Όταν ο ίδιος ο Υπουργός, ανακοινώνει οι εφαρμογές θα είναι ενιαίες για όλο το Δημόσιο (με απαρχή το ενιαίο σύστημα μισθοδοσίας).

 Βασικός σκοπός της παράταξης μας, είναι και θα παραμείνει η ουσιαστική και γόνιμη αντιπολίτευση για την διασφάλιση του Δημοσίου χρήματος υπέρ των πολιτών του Δήμου μας, σε δύσκολους καιρούς που αμφισβητούνται και καταργούνται τα πάντα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο